10 timmar..

2010-12-31 - 14:18:42
Nu är det knappt 10 timmar kvar av 2010, känns helt okej, har hänt massa bra i år men även massa dåligt och tråkigt så nu hoppas vi på ett 2011 men lika mycket bra eller mer och mindre dåligt & tråkigt, tycker ni inte?!

Hejdå 2010 och välkommen 2011..

Det absolut bästa som hände 2010 var att vi fick våran underbara Rasmus, all kärlek!!

Ska strax sätta igång med en kladdkakscheescake som jag hittade recept på, ska bli intressant. Jag älskar ju både kladdkaka och cheescake så det borde bli två flugor i en smäll :-), efter det ska jag även fixa finliret på smörgåstårtan vi ska ha med ikväll, fy tusan vad gott det kommer bli.. Jag är redan supersugen och skulle kunna ta mig en bit, MEN jag ska låta bli ;-)..

Rasmus, Micaela och Johan sover just nu, Emilio tittar FAKTISKT på tv, hundarna vilar, katterna ser jag inte ens till, rätt lugnt och skönt måste jag säga.. Fast jag är lite irriterad på Johan som inte la sig fören vid 9 imorse ungefär, och sov endast till 11-12 och somnade nyss, han blir ingen pingla ikväll kan jag tala om, trist! Men jag ska låta bli att sura, 2010 ska inte sluta trist, det ska sluta bra, precis som 2011 ska börja..

Nä baka och smörgåstårta var det ja.. Tjollahopp, lägger upp bild på allt när det är klart tror jag :-)..

Vad ska ni äta ikväll?


Smörgåstårtan 2007

2010

2010-12-31 - 00:34:15

Eftersom jag nyss skrvit ett inlägg med massa bilder men blogg.se låste sig vill jag nu bara önska

GOTT NYTT ÅR!

















Läkaren

2010-12-29 - 19:56:02
Inatt somnade jag inte fören klockan 4 eftersom Rasmus vaknade vid 3 och inte kunde somna om och jag kunde inte somna innan det eftersom min hosta typ tar livet av mig.. Men iaf när klockan ringde klockan 9 imorse var jag mer död än levande kan jag tala om, ställde om klockan till 9.30 och masade mig upp, trött som ett as!.. Idag har jag bestämt att jag ska somna innan 24 annars slår jag en stekpanna i huvudet på mig själv så jag åtminstone ligger ner ;-), skämt o sido men jag behöver verkligen sömn!
Jag ocg Rasmus var med min pappa hos läkaren idag sedan blev det även en sväng till ICA Maxi innan det bar hemmåt, hemma gjorde jag mat, blev makarongryta, enkelt!

Imorgon ska jag och barnen iväg till Anny och hennes kids, ska bli kul, vi har inte hunnit setts i princip överhuvudtaget sedan inna lucia, jättetråkigt! Johan ska vara hemma och mecka med bilen eller fixa i köket, we will se..

Nyår på fredag, ett nytt år, en nystart, en ny kula ! Härligt!!

Falska värld

2010-12-29 - 01:41:01
Dom senare dagarna har jag känt mig otroligt irriterad, ledsen, ensam och arg.. På vad exakt kan jag inte sätta fingret på men det är mycket som snurrar i huvudet, vänner, ovänner, släkt, familj, kärlek, pengar och uppfostran! Varför är det egentligen så att man ska hålla tyst jämt när man mår dåligt? Får man inte blogga om det då, är det fel att visa att man inte är mer än människa, är jag så svag för att jag berättar? Jag känner mig faktiskt ensammast i världen just nu, en känsla jag inte haft på flera år! Vad gör jag för fel för att behålla sanna vänner? Är det mig det är fel på eller är det dom? Prata är något människor är bra på men agera är uppenbarligen så himla mycket svårare. Gjorde jag det svårare för mig att avbryta falsk vänskap för att jag gjort någon av dom till gudförälder, har jag låtit komma dom för nära? Är jag så blåögd att jag går på alla falska ord? Och kärleken, är det meningen att den ska vara så förbannad svår och komplicerad, tänk när man var liten och satt och ritade hjärtan med pilar i, tänk om man då vetat vad kärlek verkligen var, missförstå mig rätt, jag älskar johan! Och det värsta av allt just nu, uppfostran! Vad är det jag gör för fel med E, varför har han alltid vart såhär, har jag inte satt tydliga gränser och inte gett tillräckligt med kärlek? Var det fel att skaffa M så tätt inpå när jag visste hur E var, jag älskar honom så mycket att det gör ont i hela kroppen av att han är såhär.. Jag vill bara vara med honom och dom andra barnen, leka, mysa, prata och busa, varför vill han bara slåss, skrika, springa omkring och retas? Nej, det är inte trots, trots pågår inte 24/7 under 3 år. Nu har jag skrivit av mig och jag vet att jag inte borde skrivit detta men jag vill inte måla upp någon bild av mig som en super-woman..

Pics

2010-12-27 - 22:06:03
Sitter och för över bilderna nu, har såå mycket fina, här kommer några iaf :-)

Emilio ger tomten gröt innan han förväntansfull lägger sig..



Mitt i natten när tomten kom ;-)..






Här öppnar lillsnoddas klappar



Emilio öpnnar klappar



Mickis vid julbordet..



Älskade barn!







En underbar jul med underbara människor!!

Julen är över och det är dags att se framåt..

2010-12-27 - 21:06:41
Julen är över för i år, skönt på sätt och vis men samtidigt tråkigt, allt man kämpat med i nästan 3 veckor är över liksom, barnens klappar är öppna och maten är slut. Gott har det vart och mysigt OCH stressigt.. Tänkte lägga upp lite bilder från vår jul men måste ta fram kabeln till kameran först och den ligger i en låda så jag väntar åtminstone tills senare eller imorgon..

Nu är det dags att se fram emot ett nytt år med många möjligheter, jag hoppas på fastjobb någonstans där jag både trivs och tjänar bra med pengar. Lite pluggande blir det även under nästa år, födelsedagar, magar att mätta och hus att renovera, med ett nytt år menas med att man kan släppa allt det gamla och bara fokusera på det som kommer, det känns skönt, 2010 har varit ett fantastiskt år men samtidigt ett ganska påfrestande år, jag hoppas på ett minst lika bra 2011 men mindre påfrestande, det brukar bli vad man gör det till så jag ska börja året med att göra något bra, vet inte vad än bara :-)..

Vi var precis iväg oh hyrde några filmer till kvällen, hyrde även filmer häromdagen, dom var verkligen super, "The end of the day" hette en, kanonbra enligt mig, Johan tyckte den var mest seg.. Till filmerna idag blir det iaf chips och dipp, det ser jag fram emot för jag är så sugen!!

Idag har jag även gjort en otroligt klantig sak som kostade mig 700 (!!) kr, det kändes sådär kan jag tala om, ca 1 km hemifrån stannar jag för att skriva en sak, lägger sedan ifrån mig allt för att börja köra igen, 100 meter efter det ligger bilen och jag i diket med 2,5 meters snö.. Inge kul alls! Efter ca 1,5 timme blev jag uppdragen utav en kille med traktor, 700 spänn tog han för mitt "lilla" misstag.. Har aldrig gjort något liknande tidigare men jo, nångång ska ju vara den första (och sista för min del)!!

Julafton!

2010-12-24 - 00:46:59
Klockan är över midnatt alltså är det julafton, den dagen alla längtat efter (?!), förberedelserna är klara, gröten som emilio ställde fram åt tomten står nedanför granen, bredvid kaminen. Vi vuxna känner oss nöjda inför morgon dagen, nu väntar vi bara tills det stora barnet somnat om sen kan tomten äta upp gröten och lämna dom efterlängtade paketen. Min mage kurrar redan efter julmaten (som jag inte tjuvstartat med i år). Jag längtar så efter att se barnens ögon glittra av lycka och välmående imorgon efter en dag av kärlek, mys, härligt folk runt omkring och öppning av julklapparna! Det är även en stor dag, inte bara för att det är julafton utan för att det även är Rasmus första jul med oss! Åh, vad jag älskar mina barn! God Jul på er alla människor, var glada över det ni har och gör som jag, skänk en tanke till dom människor/barn som inte har det såbra som bara önskar sig kärlek eller tak över huvudet! Just nu känner jag mig verkligen fulländad! All kärlek till er!

Det finns två personer jag vill ägna detta inlägg till...

2010-12-23 - 22:33:16

... Nej det är inte till mina föräldrar, mina morföräldrar, farföräldrar etc, det är till två personer jag hyser väldigt stor respekt till och även stor avund men på ett bra sätt. Det är två mammor vars bloggar jag läser minst 2 gånger om dagen, två mammor som har två egna barn vardera och som av det jag kan läsa har ett enormt tålamod, ork, hjärta och en jäkla styrka, visst kan en bild på internet va fel men jag TROR av hela mitt hjärta att dessa två personer är underbara mödrar som klarar allt! Den ena utav dom är en barndomskompis men som jag inte umgås med längre. Redan då på den tiden då hon började i min klass förstod jag att hon var stark, det är inte lätt att komma in i en ny klass med annan dialekt i alla dessa grupperingar i skolan och klara det galant!

Jag önskar att jag hade hälften av deras styrka, tålamod och ork! Jag är avundsjuk!

Dessa två människor är Sofia och Victoria.. Läs deras bloggar, dom är verkligen läsvärda och ni kommer förstå vad det är jag skrivit om här...


 

NU är jag klar!

2010-12-23 - 21:28:25
I drygt 4 timmar har jag stått i köket nu känner jag att jag aldrig mer vill stå i köket, eller åtminstone tills imorgon ;-).. Jag är klar med allt jag hade planerat i princip, jag hoppade  över "mintkyssarna", gud vad jag känner mig produktiv idag :-). Har hunnit med IKEA, Stalandsmöbler, ICA, Bakat, gjort julgodis, lagar mat, städat och tagit hand om mina tre guldklimpar..

Imorgon när vi vaknar har vi bestämt att det inte öpnnas några klappar för att barnen ska fokusera på julmaten, mysstunden tillsammans och en stor julfrukost (?).. Klockan 12 åker vi till barnens farmor och farfar för att äta julbord och umgås, dit kommer även Johans syster, hennes man och deras barn, dvs barnens kusiner på nästan 7 och 4 år, det kommer bli barnröj vill jag lova..

Eftersom jag skulle stå för jultårtan i år har jag som sagt gjort den nu och jag tror den blir god men man vet aldrig, mäktig om inte annat, nästan bara choklad md stänk av apelsin!!

När vi kommer hem från svärföräldrarna så blir det paketöppning och massa gotti gotti som exempelvis mjukchokladkola, knäck, ischoklad och lite annat.. Yummie!! Barnen kommer bli mycket nöjda med sina julklappar och även med resten av dagen, det är jag säker på!

Hoppas ni alla får en riktigt God Jul!


Knäck(t)

2010-12-23 - 17:15:21
Okej, igår försökte jag på mig knäck igen efter måånga år, lyckades jag? Nej, det smakade bränt så nu är jag inne på min andra omgång som jag inte ska bränna, då blir jag galen. Gjorde även ischoklad och apelsinkola igår, det blev kanoners :-)..

Ska även sätta igång med jultårtan nu så jag återkommer senare :-)

Bloggar från mobilen

2010-12-21 - 23:31:22
Kan inte sova eftersom emilio inte har somnat än (!), det barnet skulle kunna vara vaken 24 timmar i sträck utan problem, vilket inte är så jäkla kul! Jag känner att jag och johan mest tjafsar och bråkar nu för tiden.. Därför undrar jag om någon vänlig själ (som vi känner bra givetvis), vill ta dom två stora barnen över en natt någon gång efter nyår?! Jag behöver lite egentid och även umgås med johan så vi kan hitta kärleken igen.. Ja, detta blev egentligen alldeles för personligt för att lägga upp men jag orkar faktiskt inte dölja det!

Yeey, jag vann!

2010-12-21 - 20:05:38
Jag har verkligen haft en dålig sista vecka med förkylning osv, och nu gick jag in på Fias blogg och såg att jag vunnit 5 middagar för 4 personer som jag var med och tävlade om från Matlycka. Gissa om jag är glad!! :-)..

Jag älskar mat och hur funderat på detta med hemkörning tidigare men aldrig vågat testat, nu har jag verkligen chansen!! Tack tack tack!!


Sanning 20 av 30

2010-12-21 - 18:39:12
Utmaning: Den här månaden.


Oj, den här månaden händer och har det hänt endel! Det är trots allt December, händelsernas månad..

I början av December beställde jag det sista till köket som förväntas komma andra veckan i Januari, vilket jag verkligen ser fram emot. Ett nytt kök står högst på min önskelista och har gjort i flera år.
Sedan har jag även hunnit med att vara på IKEA åtminstone två gånger. Min årliga förkylning har även den kommit nu i December (nu tjatar jag vidare om den).

Dessutom har även Lucia kommit och gått, det firade vi på dagis klockan 7 (!!) på morgonen, jättemysigt men alla var trötta. Barnen var pepparkakasgubbar!

Har även julhandlat, julpysslat, bakat, fixat och satt upp julsaker i huset så det är julmysigt! Barnen tycker att det är roligt att ha granen uppe men den har även åkt ner i golvet ett tio-tal gånger, det är inte uppskattat!!

Denna månad har vi kvar julafton och nyår också, inte för att det kommer hända något speciellt men för att kunna umgås och bara vara! Härligt..

Så egentligen har det inte hänt något speciellt som inte hänt för alla andra i avlånga Sverige.

En sak som hänt som dock inte är lika rolig är den omtalade "självmordsbombaren" som sprängde sig själv mitt i centrala Stockholm. Kanske är det en ny dålig "trend" eller så var det en engångsföretelse, jag hoppas givetvis på det sistnämna, vem gör inte det!!




Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

I´m back.

2010-12-21 - 18:26:16
IKul att det fortsätter vara folk som kommenterar och läser min blogg fast jag är riktigt dålig på att uppdatera, men som jag nämnt alldeles för många gånger så är jag kanonförkyld fortfarande, dessutom försöker jag fixa det sista inför julen och Rasmus har åkt på öroninflammation.
Och tillråga på allt har Johan blivit permeterad (dvs arbetslös under en period), från och med igår så han går hemma och som vanligt när han är hemma vill jag inte sitta vid datorn eftersom han inte uppskattar mitt bloggande.  Han börjar jobba igen i April när Rasmus börjar på dagis. Jag börjar förhoppningsvis bli inringd redan från 10 januari när alla förskolor är tillbaka från ledighet osv.

MEN, nog om varför jag inte bloggar, nu gör jag det i alla fall.

Igår var jag iväg och handlade lite julkläder åt barnen och dom sista julklapparna, har dock inte slagit in dom än men det kommer. Jag vet egentligen inte om jag uppskattar julen så mycket längre, inte när man insett vilket jobb det faktiskt innebär. Det är förstås jätteroligt för barnen men för oss vuxna innebär det stress, stress, dåligt med pengar och ännu mera stress. Men för barnen gör man det bästa av situationen. Jag lämnade tillbaka kläderna jag köpte åt Rasmus inför julafton eftersom jag inte har hittat någon fin skjorta eller body att ha under så istället blev det likadana kläder för killarna, enkla kläder som dom även kan använda som vardagskläder. Micaelas kläder är klara sedan "länge" så där behövde jag inte fokusera något på. Jag hade dock inget att ha på mig så jag köpte en enkel mellanröd blus/tröja från "Only" att ha på mig tillsammans med svarta leggings. Enkelt och bekvämt.. Vad ska ni andra ha på er på Julafton?..

Idag har jag (trots protester av mig själv) vart och handlat mat för jul och även för dagarna innan och efter och även till julgodis och tårta till julafton, skulle ha gjort julgodiset igår men det hanns inte med då jag var tvungen att vara på VC med Rasmus 11:45 och sedan fixa annat. Men nu är det klart med inhandlingen så tänkte göra det imorgon, tårtan gör jag på torsdag.
Vi ska fira en mini-jul hos Johans föräldrar med lite mat och paketöppning, resten av julafton spenderar vi hemma med mys, lek med julklappar och tv-tittande.. Det tror jag blir bra!

Sanning 19 av 30

2010-12-17 - 19:31:09
Utmaning: Detta ångrar jag.

Egentligen är jag en sådan person som tycker att man ska lära sig av sina misstag eller snedsteg så i detta inlägg borde det egentligen stå, INGET. Men för att göra det mer intressant så kan jag skriva några saker jag BORDE ångra men istället lärt mig något av :-)

- Att jag någonsin beblandade mig med kriminellt folk och knarkare..

- Att jag lät mig luras gång på gång av mitt EX "att det aldrig skulle hända igen".

- Att jag vart otrogen fler än en gång.

- Allt dumt jag sagt till människor "in the heat of the moment"..

Men som sagt. Lär er av era misstag och snedsteg istället för att ånga dom, för ni kan ändå inte gå tillbaka i tiden..



Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

Sanning 18 av 30

2010-12-17 - 19:18:25
Utmaning: Min favoritfödelsedag.


Oj va svårt. Nu är det mest bara att man fyller ett år äldre som händer, när man var liten handlade det ju om presenter och tårta. Det är klart att man haft många roliga födelsedagar, jag fyller ju år kring Halloween så jag har ju under mina småbarns-år haft skräck-kalas med utklädslar m.m så det har givetvis varit roligt, speciellt den gången pappa stängde av strömmen hemma (hela familjen var och åt medan jag hade "kalas) sen slog han på fönstret och skrek precis där vi var, det var kul och läskigt ;-).. Men såhär på äldre dagar har jag faktiskt inte firat mina födelsedagar speciellt mycket. Men i år då jag fyllde 25 hade vi faktiskt lite fest och det var ju en kanondag så det får jag nog säga har vart min favoritfödelsedag :-)...




Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Rekomendation

2010-12-17 - 19:01:11
Jag bara älskar Carolina Gynning, det har jag nästan alltid gjort sedan jag såg henne i Big Brother, en sådan härlig personlighet, älskar hennes första bok, ska köpa den andra så snart jag får tid att läsa ;-).. Hon har utstrålning, humor, utseendet och har ett jäkla humör (precis som mig). Jag önskar jag vore lite mer som henne faktiskt.. Hon vågar allt tror jag!

Läs hennes blogg: Carolina Gynning

Duschen..

2010-12-17 - 15:05:55
Har städat, busat och gjort mina barn nöjda hela dagen så nu är Johan och Emilio iväg en snabbis, Rasmus & Micaela sover och jag ska ta en varm dusch när jag slängt in ved i kaminen.. Lika jävlig idag, förkyld alltså..

Ska ha fettokväll ikväll eftersom jag knappt ätit på hela veckan, eller det känns inte så iaf..

Har ni några bra tips på bli-frisk-kur?  Jag har testat att shotta jäger, druckit thé med citron och honung, klätt mig varmt, sovit, druckit massa vatten, försökt ätit ordentligt även om maten inte smaka så mycket, ätit mycket c-vitaminer, tagit hostmedicin och nezeril ändå mår jag såhär.. Blää..

Nä nu är det duschen som gäller innan vildarna vaknar..

Lista

2010-12-17 - 15:02:13

På den här listan får du bara svara med ett (1!) enda ord.

 

1. Var är din mobiltelefon?

 soffan

2. Var är din andra hälft?

 bilen

3. Ditt hår?

 uppsatt

4. Din mamma?

 pia

5. Din pappa?

 hemma

6. Det bästa du vet?

 kärlek

7. Din dröm inatt?

 sex

8. Din dröm/ditt mål?

 Lycklig

9. Rummet du är i?

 vardagsrummet

10. Din hobby?

 Mat

11. Din skräck?

 förlora

12. Var vill du vara om 6 år?

 här

13. Vart var du igår kväll?

 Hemma

14. Vad är du inte?

 elak

15. En sak du önskar dig?

 silikon

16. Var du växte upp?

 Ronna

17. Det sista du gjorde?

 städa

18. Dina kläder?

 lite

19. Din TV?

 

20. Ditt/dina husdjur?

 4

21. Din dator?

 rosa

22. Ditt humör?

 uttråkad

23. Saknar någon?

 ja

24. Din bil?

 niiice

25. Något du inte har på dig?

 byxor

26. Favoritaffär?

 H&M

27. Din sommar?

 Okej

28. Älskar någon?

Många

29. Favoritfärg?

 Rosa

30. När skrattade du senast?

 Nyss

31. När grät du senast?

glömt

Jägermeister

2010-12-16 - 17:30:12
Är riktigt förkyld därav den dåliga uppdateringen.. Nu har jag iaf shottat ett glas jägermeister och druckit två stora stora koppar thé med honung och citronskivor.. Mirakel kan ske.. Imorgon ska jag vakna upp frisk! För från och med imorgon står jag till förfogande för att ringas in för jobb. Nice.. Det känns riktigt bra om än lite ångestframkallande, skulle kunna vara hemma med min lillfis i flera månader till!

Idag lämnade Johan barnen på dagis innan han åkte till jobbet, hans sista dag på 4 månader, vid 12-tiden ringde dom och sa att emilio var magsjuk och att jag skulle komma. Likaså igår fast då ringde dom inte utan sa det när jag kom dit men då trodde dom det bara var tillfälligt, när vi kom hem åt han som vanligt, lekte som vanligt, klagande inte alls mer än vanligt, likaså idag efter jag hämtat dom, ätit, bajsat normalt, lekt och levt rövare.. What´s up with that? poff så blir han frisk så fort han kommer hem. Men nu får han vara inne och hemma några dagar så hoppas jag det bara var något tillfälligt som retade magen..

Urk..

2010-12-15 - 11:24:13
Idag har jag vart och lämnat étt utdrag ur belastningsregistret till några förskolor, så som det ser ut nu börjar jag jobba i början/mitten på januari och dom sa även att det brukar behövas en hel del vikarier så det finns stora möjligheter att få jobba mycket, det gillas!!
Efter att inte ha jobbat alls (mamma 24/7 är visserligen ett jäkla jobb bara det) på 2 år så känns det faktiskt kul att få jobba och vara den som drar in pengarna..
Men jag hoppas dom ringer tidigare, det berodde på hur det ser ut nu runt jul och nyår men det var mycket barn som skulle vara lediga så vi får se.. Jag är dock jättesjuk just nu så jag hoppas jag hinner bli frisk först.. Ska testa lägga Rasmus och en stund och vila lite själv, det behöver jag, har sovit ca 12 timmar på 2 dygn, alldeles för lite är man är sjuk..

Sanning 17 av 30

2010-12-15 - 11:20:06

Utmaning: Mitt favoritminne

Jag har inte bara ETT favoritminne, jag har massa. Bland annat dessa..

- När alla barnen föddes..

- När jag fick reda på att jag var gravid med barnen, speciellt Emilio, jag skrattade, hoppade, skrek och sprang omkring,
fick en sådan kick att jag bara flög på moln, en helt underbar känsla..

- När Johan och jag bestämde att vi skulle flytta ihop, en väldigt absurd stund egentligen, Johan låg i solariet och jag satt
på en stol bredvid, då nämnet jag att jag fått en lägenhet nere på stan (vi var inte tillsammans då), så säger han "men jag kan
flytta in med dig om du vill", haha.. Men på den vägen blev det vi..

- När jag tog studenten, som jag berättat om tidigare..

Sen finns det många fler minnen givetvis men just dessa var helt underbara!!

Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Tjej-flicka-girlie

2010-12-14 - 10:19:19
Eftersom en av mina bästa vänner fick en dotter natten till Söndagen så ska jag nu in och spendera mina sista ören (okej så illa är det kanske inte) till något fint åt henne :-), hon är urgullig, fick se henne nu på morgonen, bedårande!!
Jag är dock fortfarande väldigt dålig idag så det blir en snabb-visit i Södertälje bara.. Sen hem och slå in det för att sedan åka på utvecklingsamtal för Micaela :-)..

See ya!!

Sjuk.

2010-12-13 - 22:29:24
Nähe, dags att sova. Har precis fått erkänna för mig själv att jag faktiskt är sjuk.. Blöh.. Feber i all ära men halsont, stopp i näsan, kan knappt svälja och ont i hela kroppen. Vafan, kom igen liksom. Godnatt

Sanning 16 av 30

2010-12-13 - 21:38:56



Utmaning
: Min första kyss..

Jag minns faktiskt inte min första kyss, konstigt men sant.. Jag kan faktiskt inte alls minnas den..
Jag minns dock en av dom första även om det inte var den första (vad jag vet?).. Det var med en kille som hette Tommy, inte den Tommy jag hade en förälskelse i dock utan en annan Tommy. Det var på ett disco i en lokal i Nykvarn, det var en tryckare och vi kysstes, vad jag tyckte om det vet jag faktiskt inte.. Jag kan nog ha vart runt 12 kanske? Det var med tungan och allt.. Haha..

Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Sanning 15 av 30

2010-12-13 - 21:30:50

Utmaning: Mina drömmar

Jag har egentligen uppfyllt mina drömmar, iaf dom viktigaste! Det var att skaffa barn, villa, körkort och bil.
Nu återstår en av dom viktigaste delarna, det är att bli polis men egentligen känns inte det lika viktigt idag som för två år sedan, man vet aldrig hur länge man jobbar eller vad man kommer att se under dagens lopp, ett dött barn är inte en lockande tanke nu när man själv har barn, kan man sedan bara släppa jobbet och vara sig själv hemma? Jag vet faktiskt inte..

Sen har jag bara sådana i-lands-drömmar som man inte måste uppfylla men som skulle vara roligt, en kommer uppfyllas om något år men resten ligger där som en "morot" i livet.. Det är blandannat att åka iväg på lång
semester till Thailand (ca 3-4 veckor) och bara få vara, shoppa, sola, bada och inte fokusera på nåt annat än att njuta, det andra är som jag nämn förut, bröstförstoring. Sedan är det även saker som att kunna ha råd att bygga en pool ute, ge mina barn ett underbart liv (men det är ingen dröm egentligen, det är vad jag KOMMER att ge dom).

Större drömmar än så har jag inte som jag verkligen känner att jag måste eller verkligen vill uppfylla, inte vad jag kan komma på nu iaf.

Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.


 

Sanning 14 av 30

2010-12-13 - 21:27:30

Utmaning: Vad hade jag på mig idag.



Ber 100 gånger om ursäkt för hur jag ser ut, men jag kan säga såhär, jag hade så kul och rockade loss till denna låt, därav hur jag ser ut.. Men där är min "barnvänliga + tjejmiddag" outfit ;-)..


Vill du också anta utmaningen?
Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Award

2010-12-13 - 18:49:18






Jag har fått en award av Veronica


Jag ska berätta 7 sanningar om mig:

* Jag älskar att vara ensam
* Jag är shopping-beroende
* Jag älskar att få presenter även om jag inte erkänner det
* Jag gråter lätt
* Jag har vart otrogen i mitt liv (ångrar det givetvis men ändå inte) 
* Jag är smart (enligt mig själv)
* Jag sjunger mer än gärna även om det låter hemskt..


Jag skickar vidare awarden till:

Mimmi

Carro

Sandra







3 Sanningar.

2010-12-13 - 16:00:12
Ni ska få tre sanningar under kvällen idag / förmiddagen imorgon :-).. Så håll utkik, måste bara få korten från tjejmiddagen så jag har "Dagens kläder" sedan lördagen :-)

Ödet..

2010-12-13 - 15:48:43
Som jag nämnt tidigare tror jag på ödet.. Nu är jag helt säker på att det är ödet som avgör vad som händer oss / med oss..  Igår hade vi vart och handlar pepparkaksdräkter till barnen inför lucia idag eftersom dom inte ville vara tomtar, så barnen tjaffsade endel inne i affären så det tog en stund innan vi lyckades ta oss därifrån, när vi nästan är hemma ser vi bara att det blir tvärstopp på motorvägen, 8 bilar var inblandade i denna olyckan, vi kom ca 150 meter ifrån olyckan och under tiden vi stod i kön kom det ca 5 polisbilar, 3 ambulanser, 1 ambulans helikopter, 2-3 brandbilar och två bilar från brandförsvaret (?) då förstod vi att olyckan var stor, idag läste jag att det hade åkt iväg barn i helikoptern MEN inga dödsfall iaf, tacka gudarna för det. Detta gjorde att jag faktiskt kände med väldigt illa till mods, tänk om det vart vi?! Då förstår jag också att om barnen inte tjaffsat på affären hade vi troligtvis befunnit oss mitt i krocken, var det då meningen att barnen skulle bråka, var det ödet? Jag tror det!!


Fullt!

2010-12-13 - 13:05:49
Blir om ursäkt för mitt icke-existerande bloggande men det har vart såå himla fullt upp senaste dagarna och jag har sovit en himla massa men jag lovar att idag blir det mer bloggande, dock inte just nu.. Måste baka ut degen till lussebullarna sedan hämta barnen..

Har vart på Lucia-firande på dagis på morgonen sen somnade jag med rasmus i två timmar ungefär.. Mår inge vidare, fattar inte vad detta är. Hade jag inte vart säker hade jag trott att jag vart gravid men det VET jag att jag inte är.. Ska nog ringa läkaren imorgon för detta börjar bli olidligt..

Har hunnit med tjejmiddag, suttit i lång bilkö, städat, fixat, planerat, handlat, ringt om jobb m.m. dom senaste dagarna därför har det vart fullt!!

Nä lussebullar var det ja..

Erkänner!

2010-12-11 - 13:36:20

Igår kollade jag på IDOL-finalen som sagt.. Minnah var ju grym men denna gång kn jag faktiskt erkänna att Jay sjöng "Prayer" eller vad den heter enormt bra alltså, jag smälte.. MEN jag gillar honom ändå inte..
Sen gillade jag även hur han sjöng vinnarlåten men där stod det nog 1-1, för båda var grymma när dom sjöng den. Minnah gav iaf på en ordentlig show, det tycker jag inte att Jay gjorde.. Men vem säger att ettan kommer längst i framtiden? Tycker alltid att tvåorna hörs mer i radio sen efter IDOL!

Lyssna här

Dubbelt så många sidvisningar

2010-12-11 - 13:27:19
Åh va arg jag är, hade skrivit ett långt långt inlägg om dagen och mina sidvisningar, tror ni inte internet stängs ner och allt försvinner då? Gahh!



Iaf, tar det lite kort istället, jag har ju inte många läsare men endel, vilket självklart är kul även om jag skriver mest för min egen skull.. Igår hade jag dubbelt så många sidvisningar mot vad jag brukar ha, det var en kul överraskning!!

Idag på förmiddagen har vi haft lite sovmorgon efter en jobbig natt, ätit en lång frukost, städat och vart iväg på K-rauta med min pappa och bror för att hämta hem gipsskivor och golvspån så vi kan börja sätta dit allt sådant så jag kan bli klar med min tapetsering, det är första gången i mitt liv jag tapetserar och jag kan lova, jag är grym!!

Jag skulle ju bakat lussebullar idag men det hinns inte med, ska iväg om knappt 3 timmar för att hinna handla lite nödvändigheter innan jag ska iväg på tjejmiddagen med tre-rättersmiddag och snacks.. Rasmus följer dock med, går inte in närmare på det. Men min myspelle får gärna vara med mig 24/7, jag älskar det!!

Lusselelle.. Hur ska jag göra?!

2010-12-10 - 22:14:42
Jag ser verkligen fram emot måndag då barnen ska ha lunciatåg på dagis, dock måste jag avstå ett, vet inte vilket, tar med ett barn till det andra luciatåget tänkte jag men vem vill man svika liksom? Hur skulle ni göra? Micaelas avdelning har inomhus men hon är ju "bara" 2,5 år medan Emilios avdelning är ute men han är 4 år och kanske reagerar värre på om vi "skippar" hans? Känns elakt hur jag gör.. Kan tillägga att både jag och Johan ska dit men det känns ändå fel att dela på oss, då saknar de ena barnet den andra föräldern osv.

Sedan när jag hämtat barnen så blir det den årliga luciafirandet hemma vilket är oboy, lussebullar och pepparkaka :-), jättemysig tradition.. Jag gillar ju även att titta på lucia-tåget på TV men det beror på vad jag hinner för jag och min pappa och givetvis Rasmus ska iväg och handla lite på måndag :-)..



Gott Nytt Jul

2010-12-10 - 22:03:08

Jag som älskar Sean Banan, älskar även hans nya låt.. Gott Nytt Jul..

Jag tror det är så, antingen avskyr man honom eller så älskar man honom, jag är som sagt den sistnämnda :-)..



Lyssna här


http://www.youtube.com/watch?v=XZNxSjauVC0&feature=related

Nu är det dags..

2010-12-10 - 20:06:22
Ja, nu är det dags för årets sista IDOL, jag är ingen sådan som egentligen följer det slaviskt men det är kul :-). Speciellt finalen, nu vågar jag dock inte byta kanal för Rasmus har fastnat i Tvn men strax så :-).. Jag tror att hasch-tomten-Jay vinner, TYVÄRR! (ursäkta mitt namn för honom men hasch har han ju rökt och tomte det är taaaaskigt hur han ser ut, inte själva utseendet men hans icke-utstrålning), Minnah däremot älskar jag.. Tycker hon har sådan energi och utstålning, det gillar vi!!

Design..

2010-12-10 - 19:59:56

Visst är min design mycket fräschare nu?! Jag älskar den, TACK Mimmi!!

Fejk - Falsk

2010-12-10 - 17:28:45
Igår när jag var hos Anny så satt vi och fikade lite och eftersom vi inte hela tiden fokuserade på Rasmus så satt Rasmus och fejk skrattade och fejk grät , det låter huuuur gulligt som helst, man kan inte låta bli att skratta. För några dagar sedan lärde han sig hur man fejk hostar, så det gör han gärna också, antagligen för att man direkt reagerar då, för annars brukar jag låta honom gnälla en hel del innan jag tar upp honom för att slippa att han blir klängig och van att bli buren, men som sagt nu har han kommit på ett knep, det är att fekja allt, funkar det? Ja, ibland för jag skrattar alltid eller säger men OJ Rasmus hostar du.. Han kan fanimig vara världens härligaste unge!

Han har även sedan några veckor börjat ställa sig upp mot saker, jätteläskigt eftersom han helt plötsligt får för sig att vända sig och och släppa, vilket inte går för då blir det pang ner i golvet.. Ingen höjdare.. men jag tror han blir tidig med att gå men man kan aldrig vara säker, men Emilio började ju gå vid 10 månader och Mickis vid 13 månader, Mickis kunde inte ställa sig mor saker vid knappt 9 månaders ålder men det kunde Emilio galant..

Rasmus håller på att få sin andra tand så han skiter en hel del och idag hade han feber i typ 1 1/2 timme, visste inte ens att det kunde komma och gå så snabbt, men det kan det tydligen.. Det måste ju bero på tanden, an är ju inte sjuk annars..



14 dagar kvar..

2010-12-10 - 15:14:46
Precis två veckor kvar till Julafton, mysigt.. Vi hade ju planerat att köpa endel julklappar till barnen men som jag skrev i ett tidigare inlägg om att julen enbart handlar om julklappar så vill jag inte ha det. Så igår bestämde jag att det "bara" blir ca 2-4 julklappar kvar och det är kläder i minst 1 utav dom. Barn behöver inte mycket, dom har redan för mycket, dt gäller dom flesta barnen, här slår dom sönder flera saker i veckan så vad ska dom med mer leksaker till?!

Har fortfarande inte hittat kläder till julafton åt Emilio och heller ingen fin vit body till Rasmus som han kan ha under det jag köpte till honom.. Jag behöver också något fint att ha på mig, jag har säkert något i garderoben som kommer få åka fram istället för herre min gud vilka utgifter det blir denna månaden.. Blä! Nackdelen med att bo i hus är alla jäkla räkningar, bland annat el på ca 3000:- denna månad, skatter på bilarna (man måste ha två när man bor på landet), sophämtning, slamtömmning, försäkring på huset (på 7000:- per år)... Det är inte lite som ska betalas.. Därav inte mycket till shopping.. Men det finns ju även väldigt mycket fördelar med hus och hade fördelarna inte vägt över nackdelarna hade man ju aldrig bott i hus..

Ikväll blir det någon kycklinggryta tänkte jag, vet bara inte vad än..

Blogg

2010-12-10 - 15:07:18







I den ordningen vill jag ha bilderna :-)

Sanning 13 av 30

2010-12-10 - 12:00:53

Eftersom jag inte bloggade något igår så tänkte jag göra det rättvist att skriva två sanningar idag, har vart så fruktansvärt trött senaste dagarna, mått illa och haft huvudvärk och ont i halsen och igår var verkligen droppen, när klockan slog 21.00 igår så sov jag.. Blev väckt 6.00 imorse och insåg att jag var för trött att gå upp men vad jag man liksom..

Utmaning: Den här veckan

I veckan har jag gjort en hel del, kanske inte allt som är så viktigt men mycket har jag gjort och flängt runt..

Måndag: Skulle träffa Anny i Södertälje klockan 11 så jag städade på morgonen, matade lillplutten, diskade, ringde några samtal och allt annar vanligt, åkte in till Södertälje, Anny ringde, hennes bil hade stannat på vägen så vi fixade det sedan åkte vi till AUDI och bokade en tid för att lämna hennes bil som hade gått igång igen men ändå behövdes lämnas in, sen blev det en lunch på MAX (som Anny betalade som tack för all hjälp) för att sedan hämta barnen på dagis.. Sen har det bara allt vanligt, underhålla barn, laga mat etc som gjorts varje dag efter dagis.

Tisdag: Bestämde att vi skulle ta stan idag istället så det gjorde vi, jag hade dock tid för fotvård först så vi möttes i centrum klockan 11 för lite shopping till hennes kommande bebis och julkläder till mina barn, sedan blev det lunch på Nancys (som Anny även denna gång betalade fast jag bad henne att inte göra det, söta vän) sedan blev det lite mer shopping för att efter det åka och hämta barnen på dagis..

Onsdag: Tog barnen och jag "sovmorgon" utan att sova, städade, gjorde oss klara, barnen åt osv. Sedan lämnade jag barnen på dagis och Rasmus och jag åkte vidare hem till Mimmi och Lionel. Där blev det lunch, massa prat och bus för barnen, framförallt för Rasmus som var helt tokig :-). Sedan hämtade jag barnen på dagis..

Torsdag: Hade lovat Anny att följa med och lämna in hennes bil och sedan köra henne till barnmorskan men hon fick som tur var för henne en hyrbil (hon hade BF i onsdags så det kan vara bra) så vi åkte iaf till hennes barnmorska, allt såg bra ut, då tog vi oss en fika på "Lilla maräng" i Järna som Anny även denna gång bjöd på för jag hjälpt henne idag. Sedan bar det vidare mot Willys för lite mathandling, sedan hem till Anny för fika och massa prat.. :-). Bra dag.. Sedan hämtade vi barnen..

Fredag: alltså idag, har jag hunnit städa, skällt på bråkiga barn, matat, tänt en brasa och kollat "Våra bästa år", när Johan kommer hem ska jag antingen sova (vilket jag verkligen behöver) eller åka och handla en julklapp till Micaela.. Sedan blir det sängen tidigt idag som det ser ut nu..

Lördag: Imorgon ska jag baka lussebullar på dagen sedan blir det "tjejmiddag" hos Becca . Jag, Becca, Ange och Elin blir det, kommer nog bilder från det på söndag eller måndag, så håll utkik :-)..

Söndag: Ska hem till pappa sen på SPA-demo hemma hos Elin.. Sova tidigt eftersom det är dagis redan klockan 7 på måndag i och med att det är Lucia.. :-)

Vad säger man, jag är en mycket upptagen kvinna ;-)




Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Sanning 12 av 30

2010-12-10 - 11:37:00

Utmaning: I min handväska

Detta hade kunnat vara väldigt spännande att läsa för er, OM jag hade haft en handväska, men nu för
tiden har jag bara skötväska och resten i jackan.

Min handväska kommer från Italien och är köpt av mina svärföräldrar när dom var där, till min 24 års dag om jag inte minns helt fel och jag ÄLSKAR den, dock kom den bort när vi renoverade lite här hemma så jag MÅSTE bara hitta den..

I skötväskan har jag alltid blöjor, våtservetter, en burkmat och något ombytesplagg till Rasmus och i min jacka
har jag endast, plånboken med kortet i, alla bonuskort, foton på barnen, en polett att använda till kundvagnar och några rabattkuponger
eller värdecheckar, sedan har jag också alltid med en lipsyl (om jag inte råkar glömma den förstås) och hemmanyckeln.. Så
tråkig är jag, tyvärr!!

Dom få gångerna jag bär handväska har jag alltid med parfym, deodorant, lite smink och lite gamla kvitton ;-)..



Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Design

2010-12-08 - 19:41:51




Någon som vill hjälpa mig med min design, typ NU!. Hatar denna..


Lasagnette

2010-12-08 - 18:02:54
Idag var en skön men samtidigt stressig morgon, lite av en underbar katastrof!

Jag vaknade 6:45 av väckarklockan men snoozade SÅKLART, dum som jag var la jag även mobilen på min mage så att jag i sömnen hade snoozat några gånger till, så klockan var halv 8 när jag slog upp mina gröna, och barnen ska vara på dagis kl 8, men som tur är så har vi ett bra dagis så vi kan bara ringa och säga att vi tar lite sovmorgon så är det helt okej.. Så jag ringde och sa att vi kommer mellan 9-9.30, jag gick upp, satte igång Playhouse Disney åt barnen, duschade, fönade håret, sminkade mig, gav barnen frukost, klädde på alla och sen ut i bilen för att köra barnen till dagis, men evighetsbacken upp till dagis som inte är plogad gjode att vi inte var framme på dagis fören 9:45 men det gjorde inget.

Lämnade barnen och tog med mig lillsnoddas hem till Mimmi och Lionel där vi har spenderat dagen, Rasmus uppskattade att träffa en liten kille i sin egen size, har aldrig sett honom så sprallig som idag, sweetypie!.. Där bjöds det på massa prat och god lunch som bestod av Lasagnette, det tackar vi för.. Dit ska vi flera gånger :-), det tycker både jag och Rasmus!!

Sedan bar det iväg och hämta ligisterna, väl där ringde Johan mig och sa att han var påväg hem från jobbet, sweeeet.. Det gillas.. Barnen ville ha mjölk och flingor när dom kom hem, dock lite sent enligt min smak (15.00), men eftersom mina barn inte är att leka med utan mat i magen fick det bli så, så givetvis är dom inte hungriga än, men jag tänkte att vi ska äta om en halvtimme ändå för jag är utsvulten trots en stor portion lunch idag, vad är det med mig liksom!!

Nu badar hela familjen iaf.. Härligt med egentid!


Vårt nybyggda pepparkakshus (det första åt hunden upp)



Peace

Sanning 11 av 30

2010-12-08 - 17:53:40

Utmaning: Mina syskon

Jag har tre syskon, tre småsyskon rättarsagt.

Marcus är strax fyllda 23 år och är det syskonet som jag har haft bäst kontakt med eftersom vi är närmast i åldrer, som små bråkade vi jämt, mer vilda än tama skulle jag säga. Vi delade rum i några år och dom åren var väldigt roliga men samtidigt hemska med tanke på hur mycket vi bråkade.
Idag bor han ca 50 mil ifrån mig, är tillsammans med en urgullig tjej som heter Helena, om jag inte minns helt fel blev dom tillsammans första gången 2007.
Marcus har även en jakthund, som han bor med i sin egna lägenhet, han jobbar med lite olika saker och har gärna många bollar i luften, han kör bland annat glassbil, jagar och läser till taxikort. Han har dock haft en hel del motgångar i sitt liv som han enligt mig tacklat väldigt bra. Han absolut största intresse är jakt och efter det bilar.
Han är en otroligt snäll människa, ibaland lite för snäll, folk utnyttjar gärna han snällhet som helt plötsligt blir till
någon negativt, han bryr sig mycket om andra. Marcus är även gudförälder till både Micaela och Rasmus!

Nathalie är min enda syster, hon är idag 19 år, bor ca 50 mil ifrån mig tillsammans med min mamma och deras djur, även hon har en egen hund, Caddy. Hon jobbar extra i mammas butik annars är hon gärna med vänner och pojkvänner, vi hade en väldigt bra  kontakt förut trots ålders skillnaden men idag har vi nästan bara kontakt via facebook eller sms, ringer ibland till varandra för att kolla så den andre mår bra. Vi är ganska olika som personer, hon har gärna taggarna utåt och släpper ogärna in en  person i sitt liv men har hon väl släppt in någon älskar hon dom enormt. Även hon är gudförälder till Rasmus.

Johan är min ynsta bror som endast är 14 år, han bor hos min pappa och är alltså det syskonet jag träffar mest, men vi pratar inte känslor etc, jo om han vill men eftersom jag är såpass mycket äldre än mig vänder han sig gärna inte till mig för att prata dessa känslor och annat, jag har alltid tagit hand om honom lite extra när jag bodde hemma, det skiljer 11 år mellan oss och därför har jag ibland känt mig som en extramamma till honom men på ett bra sätt, när mina föräldrar gjorde annat tog jag gärna hand om honom, min lilla lilla lillebror.
Hans största intressen är allt som innehåller motorer, han hjälper pappa mycket i garaget och trivs med det. Han är ganska lik mig, vi är väldigt bestämda och envisa men samtidigt otroligt snälla, JA det är vi faktiskt!. Gudförälder även han till lille Rasmus.


Jag gör allt för mina syskon, jag älskar dom något enormt, men vem gör inte det med sina syskon!





Vill du också anta utmaningen?
Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

 

 

Tävlar - Matlycka

2010-12-08 - 17:17:04



Jag är med och tävlar på Fias blogg om en veckas leverans från Matlycka.

Var med DU också!

Sanning 10 av 30

2010-12-07 - 20:11:23

Utmaning: Det här hade jag på mig idag.

Idag har jag vart iväg en sväng till Södertälje igen med Anny, igår dök det upp oväntade problem så vi hann inte med det vi skulle, hittade dock halva outfiten till Julafton för Rasmus och hela för Micaela, men Emilios är ett stort problem..

Nog om det, eftersom jag var iväg idag var jag tvungen att vara någorlunda anständig men samtidigt bekväm med tanke på kylan och att man är påbylsad med vinterjacka och vinterskor..

Så detta blev det idag, snyggt och bekvämt om ni frågar mig:




Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Blondinbella Vs Kissie

2010-12-07 - 19:13:02
Jag älskar att läsa andras bloggar, roligt att inspireras, irriteras, skratta, sörja och bara läsa :-)..

jag läste Blondinbellas blogg under säkert 2 år men har nu i princip slutat, vad skriver hon egentligen som är underhållande? Hon kanske är en bra förebild för barn, givetvis och hon har en jäkla viljestyrka men det är booring att läsa om hennes pluggande, ett glas vin etc.. Det ger mig inget..

Kissies blogg däremot, jag läser den gärna varje dag och bara ler, ibland blir man givetvis irriterad för det hon skriver MEN det är ju det hon får sina läsare på och även tjänar sina pengar.. Av alla kända bloggare så läser jag helst Kissies.
Dock tycker jag att hon är hemskt missuppfattad, läs bara allt bra hon står för , inte röka blandannat, hon har t.om skänkt pengar för välgörande ändamål, what´s the point to hate her? Nä, för er som missat hennes blogg, läs den, underhållande till max :-) Kissiesblogg ..

  Vs

Sanning 9 av 30

2010-12-06 - 18:52:27

Utmaning: Min tro

Jag är som många andra Svenskar kristen, jag lever med den tron i grunden men jag är inte fullt religös, jag går t.ex inte i kyrkan varje söndag eller ber till gud. Jag tror på Gud men jag tror inte han påverkar oss allt för mycket, han ser till när våra liv ska börja och även avslutas. Jag är både döpt och konfirmerad men den dagen jag gifter mig kommer detta göras i rådhuset framför fåtalet vittnen, inte för att jag inte tror på gud utan för att jag inte gillar uppståndelsen och det finns annat här i livet jag vill lägga dom pengarna på istället för ett bröllop..

Annars tror jag snarare på Ödet, det är mer min tro, ödet för oss samman, ödet för att vi är den vi är idag, det som sker det sker, ödet bestämmer, vi träffar en viss människa en viss tidpunkt i livet, vi råkar ut för vissa saker en viss tid i livet, det är det som gör att vi är den personen vi är idag, svag eller stark men det är ödet som fört oss dit vi är idag, med lite hjälp av vår vilja / icke vilja givetvis..

Dock är min största tro att man tror på sig själv!

Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Klädsel för jul & nyår

2010-12-05 - 17:03:24
Sitter och kollar efter fina kläder till barnen inför julafton och nyårsafton, vet inte alls vad dom ska ha på sig och det mesta verkar vara slutsålt på nätet. Har vart nere på stan säkert 4 gånger och kollat men har inte hittat något jag känt sådär "wow" för så jag letar vidare.

Vad ska era barn ha på sig på respektive dagar? Eller har ni någon väldigt bra sida med mycket fina kläder för bra priser? Det är ju endå tre barn som ska ha kläder, det blir endel pengar..

Sanning 8 av 30

2010-12-05 - 15:35:33

Utmaning: Ett ögonblick

Eftersom jag vet att alla föräldrar (nästan) som skriver dessa sanningar, skriver om någon av sina förlossningen i denna utmaning så väljer jag att inte skriva om det trots att det är dom bästa ögonblicken i mitt liv.

Jag har ett ögonblick i mitt liv som är lite längre än ett ögonblick men det är när jag stod på flaket när jag tog studenten, den stunden i mitt liv kommer jag aldrig glömma, den lyckan och lättnaden var enorm. Skolan var slut, jag hade några veckor innan det lämnat mitt destruktiva förhållande med mitt ex och träffat Johan. Mina föräldrar var där och jag hade framtiden framför mina fötter. Jag kan verkligen inte beskriva hur det kändes man allt jag någonsin vart bekymrad över var bortblåst, jag såg inget, jag hörde inget, jag kände bara lycka och lättnad. Helt underbart och obeskrivligt!

Det finns ingenting mer att säga om denna stund mer än att det var ren och skär lycka!!
Hela den dagen hade jag ett lyckorus i min kropp som jag tror att jag aldrig kommer få uppleva igen.

 


Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningn om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Pepparkakshus - uppätet..

2010-12-05 - 14:13:37
Igår när vi kom hem efter att ha köpt lite frukt klär jag av barnen, plockar in varorna i kylen och så kollar jag in i vardagsrummet, pepparkakshuset uppätet, jag blev inte glad kan jag lova, här försöker man dag efter dag få det lite julmysigt, det visade sig att det var hunden som haft kalas när vi var borta. Så det blev till att ta bilen iväg igen när Johan lagade maten för att köpa nya saker till ett pepparkakshus så hela dagen igår som var planerad med olika pyssel ställdes in, men idag har jag hunnit torka frukt, gjort ischoklad som fortfarande står och svalnar, plockat fram lite juliga ljushållare, hängt upp apelsiner med band och satt nejlikor i, piffat till lite med lite annat och ett nytt pepparkakshus blev det också, bättre än det förra, övning ger färdighet säger man ju.


Lite senare hade jag tänkt göra pepparkakor och lussebullar men jag tror jag hoppar det..

Har även idag hunnit röja ordentligt och Johan har rivit lite skåp i köket..  Nu är Johan och Emilio iväg till farmor och farfar, mickis, jag och Rasmus tittar "pippi firar jul".. Ikväll blir det faktiskt rester till mat, det händer inte ofta men idag blir det så..

Egoist Sverige

2010-12-04 - 20:49:37
Något som gör mig riktigt förbannad är det typiskt svenska beteendet, sköt dig själv och bry dig inte om andra.

Hur kan man leva efter den principen, givetvis ska man inte lägga sig i andras liv i onödan men är det verkligen meningen att man ska blunda för alla problem som finns i dagens samhälle?
Jag sitter och tänker på den här familjen jag nämnt tidigare att jag tagit upp min oro med dagis och blandannat därför är en anmälan gjord till Socialstyrelsen. Det är så många som har vart med dom, hemma hos dom och umgåtts med dom men ingen har tidigare gjort något för att förbättra för dessa barn som bor i hushållet. Stackars barn! Är folk så egoistiska att dom kan ignorera att barn möjligen mår dåligt? Jag förstår inte, blir så arg bara jag tänker på det. Nej istället väljer folk att blunda för problemen och sluta umgås med dessa personer för att slippa se eländet, är det så vi Svenskar fungerar, att man bara bryr sig om sig själv och sitt eget bästa? Isåfall är alla medhjälpare till att vissa barn mår dåligt och kanske senare i livet får stora psykiska problem i och med detta!

Jag är en person som kan ses som väldigt nyfiken när det gäller men jag tror det är mycket positivt i det också, jag ger mig inte, ser jag att en person far illa, barn som vuxen försöker jag hjälpa till på bästa sätt. Om jag nu går tillbaka till situationen med denna familj har jag flertalet gånger förklarat för mamman i hushållet att jag anser att deras livsstil och livssituation inte går ihop med verkligen, att man måste ta sitt ansvar som vuxen och förälder, att man måste ha det hälsovänligt hemma när det vistas barn i miljön, men allt jag sagt har jag fått tillbaka kastat i ansiktet och ord på det om att jag är rent av dum i huvudet och bara snackar skit, att man faktiskt inte måste ha kliniskt rent hemma, KLINISKT rent?! Är det de dethär handlar om? Nej absolut inte. Att det ligger ölburkar med ölslattar i på golvet där det kryper och går omkring två barn under 3 år är inte kliniskt rent , det handlar om ansvar! Att man måste ha körkort när man bor minst 15 min gångväg till närmsta buss och ca 3 mil från närmaste sjukhus, inte tro att någon annan jämt ska köra dom, mannen (eller ska vi kalla honom musen) har körkort men har flertalet gånger vägrat köra henne när hon vart gravid när hon haft ont för att han inte orkar och då tar hon för givet att någon annan (säg mig) ska köra henne annars är man ingen bra vän, likaså att jag skulle köra henne från och till dagis 4 gånger i veckan för att barnen skulle få gå på dagis för hon hade foglossning. Vad har det med kliniskt rent att göra? Är jag ett svin för att jag säger ifrån?

Nu handlar inte allt om detta, det finns så mycket mer. Och detta har INGEN annan gjort eller försökt göra något åt, är inte det egoistiskt. Typiskt svenskt skulle jag kalla det!!

Varför är svenskar såhär? Handlar det om ork, lust, rädsla eller vad fan handlar det om?

Nu kanske jag gjort fel som tagit upp detta i bloggen men jag blir så arg speciellt när jag får så mycket skit när jag 1 person av många miljoner människor faktiskt försöker hjälpa dessa människor, framförallt barnen!!



Sen tänker jag på sånt som man kan se dagligen, har en vän som är högravid (vecka 39) , det hade snöat ca 2-3 dm snö här, så hon och hennes sambo går ut för att skotta bort snön från gården så dom kan ta sig iväg om det skulle vara på gång eller för att snön inte ska växa sig allt för hög, deras granne tar då ut sin snöslunga, det går jättesnabbt att gå bort snön från hans tomt, tror ni han lånar ut denna till min kompis? Nej, han går in istället, färdig och klar!! Varför inte låna ut till en familj med en höggravid tjej, 2 barn och en man som jobbar långa långa dagar..


Vad har ni till Tacos?

2010-12-04 - 13:36:13
Idag blir det Tacos iaf, ska åka och köpa riven ost bara eftersom Johan inte äter tacos utan riven ost.

Men jag tycker ingredienserna man använder till tacos kan bli lite uttjatade trots att det är gott så jag undrar nu vad ni använder för småplock till tacos?

Vi använder oss av:

Gurka
Tomat
Avocado
Paprika
Sallad
Lök
Riven ost
Guacamole (stavas?)
Gräddfil
Taco sås mild

Men det känns alltid som att det fattas något men jag kan inte komma på vad man kan göra för att piffa upp det lite..



Sanning 7 av 30

2010-12-04 - 13:13:39

Utmaning: Min bästa vän.

Jag har egentligen ingen bästa vän längre, när jag var yngre hade jag en och samma bästa vän under 10 års tid och vi fortsatte även att umgås efter det, det är fortfarande en vän jag kan prata med allt om.

Linda heter hon, vi gick i samma klass i 10 år och har umgåtts mer än man kan föreställa sig, sovit över hos varandra,  lekt efter skolan, haft fyllor ihop, bråkat, skrattat, gråtit.
Vi vet (eller iaf visste) allt om varandra. Det är som jag skev tidigare en vän jag fortfarande kan prata med allt om men vi bor ca 10-15 mil ifrån varandra så vi ses väldigt sällan, någon gång per år men när vi väl träffas så
känns det som igår vi sågs sist, vi har alltid något att prata om, inget känns konstigt och om det blir tyst (vilket det typ aldrig blir) så känns det inte jobbigt utan snarare välbehövligt.

Nu bor hon som sagt ca 10-15 mil ifrån mig och jobbar extra i en butik men letar fast anställning, hon har även lilla Oliver på snart 2 år och en sambo. Hon är även fadder till 2 av mina barn.

Annars är jag en sådan person som byter vänner vartefter för att jag känner att vi inte har liknande intressen. Det blir lätt så när man skaffar barn medan andra gör annat, så som pluggar, jobbar och festar. Jag har inte längre fest m.m som mina stora intressen därför känner jag att det lätt blir jobbig tystnad då man inte har något att prata om.

Just nu umgås jag mest med en tjej som heter Anny och bor i närheten av mig som väntar sitt tredje barn, vi gillar samma saker såsom inredning, barn, mode och annat som hör till som trebarnsförälder. Hon är 29 år och jobbar på förskola.

Sedan har jag även en vän som även är fadder till 2 av barnen som heter Elin, vi har vuxit ifrån varandra på senare år men  jag trivs fortfarande väldigt bra i hennes sällskap och vi har lätt att prata om det mesta, hon pluggar till lärare, spelar innebany, tränar en grupp i innebandy och festar, det är nog därför vi inte ses såpass ofta för vi har så olika intressenmen det är fortfarande en av dom bästa vännerna jag har.

Som ni förstår har jag ingen bästa vän därför var detta svårt att skriva men som ni även ser har jag flertalet BRA vänner och fler är dom. Men jag har valt att välja ut dessa tre.

 

Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Sanning 6 av 30

2010-12-03 - 22:39:03
Utmaning: Min dag

Tíll att börja med erkänner jag att jag är väldigt tråkig som inte fotat något idag men lusten har inte fallit mig in faktiskt..
Dagen började med att Rasmus väckte mig, vi låg kvar i sängen bredvid Emilio som senare också vaknade, grabbarna röjde en stund sedan gick vi upp och åt frukost, Rasmus fick en flaska ersättning, jag åt en smörgås och Emilio med. Sedan kom även Johan och Mickis upp och åt samma sak. Eftersom frukosten blev rätt sen, runt 10-snåret så tog vi även en fika strax därpå som bestod av mazarin och ett glas juice, yummie yummie...

Sedan blev det lite mys, Johan tände en brasa och jag gjorde mig iordning för att åka iväg till Polisen för att få ett papper angående belastningsregisterutdrag för att kunna vikariera på dagis här ute i bushen.. Sedan bar det även av till Jysk och El Giganten för några små inköp´, även till Lidl där jag köpte korv och korvbröd som barnen vill ha till lunch, när vi kom hem fixade vi iordning det, åt och sedan flöt dagen bara på fram tills det var dags att ta fram granen och klä den, det blev urmysigt sedan var det dags för middag som skulle blivit tacos men blev köttfärsås med makaroner.. Ingen var speciellt hungirg egentligen.. Sen har det inte hänt mycket mer än så. Dom två yngsta sover och Emilio ville titta tv med oss. Strax ska nog resterande familj ta sig till sovrummet för lite välbehövlig sömn.

Inte mycket intressant som hänt idag tyvärr..




Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för
att se hela listan med sanningar.

Julklappar

2010-12-03 - 17:21:02
Sitter och kollar efter julklappar till barnen, egentligen önskar jag att man aldrig hade sagt till dom att tomten kommer med julklappar för i och med det blir det att barnen enbart längtar till julafton för julklapparnas skull, dom ska längta efter all god mat, mys, kalle anke och att umgås. Så i år har vi bestämt (trots att det kliar i fingrarna) att dom inte får massa olika saker, istället satsar vi på några få som vi hoppas samtidigt gör lite nytta, t.ex någon spännande bok eller film och en barn laptop var. Det kommer inte att bli några jippi vad jag gissar på men åtminstone glada barn till året därpå då dom inte bara anser julafton vara julklappens dag.

Eftersom vi år så sen frukost idag blev det även en sen lunch och därav en sen middag då det blir tacos, ska strax sätta igång med den. Det går ju så fort att göra också. Ni får höra mer om min dag senare idag då det är utmaningen för idag (sanningen det vill säga).. Men dagen är ju inte slut än..

Om en och en halv timme cirkus är det dags för dagens avsnitt av julkalendern, jag längtar nog mer än barnen, tycker den var riktigt bra i år, av deet jag sett än sålänge.. Ikväll är det även IDOL, har ju missat det några veckor nu så idag tänkte jag slå på stor och faktiskt titta på det! Vet inte ens vilka eller hur många det är kvar. Det enda jag vet är att jag älskar Minnahs röst!

Kappahl

2010-12-02 - 23:12:04
Jag var inne på Kappahl idag eftersom jag hade 30% på en vara och tänkte handla julklapp med den. Hittade dock inte bara ett plagg utan 5 plagg varav 4 tröjor, jättesnygga åt Micaela, dom hade även en hel del snyggt åt båda grabbarna också men plånboken tillät inte det, men för er som inte handlar på Kappahl så ofta (jag heller gör nästan aldrig det) kan jag verkligen rekomendera att gå dit nu, dom har fått in massa snyggt!! Dom kostar dock lite mer än H&M på endel saker men det är inte lika vanligt att barn har kläder därifrån som från just H&M.. Fanns även mycket mysplagg , strumpor etc till vuxna som jag var sugen på!

Svar på kommentar

2010-12-02 - 23:05:02
Ni som skriver kommentarer till mig som inte lämnar bloggadress, bara så ni vet svarar jag i en kommentar i samma inlägg som ni skriver :-)...

Hoppas det blir bra ! Kram på er!

Sanning 5 av 30

2010-12-02 - 22:10:16
Utmaning: Vad är kärlek

Jag sitter vid min nya bloggdator och undrar vad jag egentligen skrev igår till mig själv vad kärlek var men jag minns inte.

Vad är egentligen kärlek? Det finns så många olika sorters kärlek, kärlek till sin sambo, sina barn, sina vänner, sina djur, saker etc. Det enda jag vet säkert är att kärleken är som starkast till sitt eget kött och blod, främst då sina barn.

Innan jag fick barn tror jag inte riktigt visste vad kärlek var, då kunde jag säga att det var när man gav upp sitt liv för någon man älskade, men idag inser jag hur fel det egentligen är, kärlek ska man få för det man är och inte för vad man gör. Kärlek är något vi alla vill ge men även få.

Den kärleken jag har till mina barn går inte beskriva i ord, jag skulle göra allt och lite till för dom, redan när dom lades upp på min mage direkt efter förlossningen visste jag direkt att jag skulle göra allt för dom och att det är för dom jag idag lever för, kärleken kan jag bara känna i mitt hjärta inte i beskriva i ord, min kärlek till dom är starkare än jag någonsni kunnat drömma om, jag älskar dom av hela mitt hjärta och själ. Hur arg jag än må bli på dom så är kärleken så stor att allt snart är glömt.

Min stora kärlek här i livet är mina barn! EMILIO Johan Luis , MICAELA Carmen Nathalie , RASMUS Marcus Luis
  





Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

Anmälan till socialen

2010-12-02 - 21:12:23

Jag har en förre detta vän som blivit anmäld till socialen pga många olika orsaker, bland annat ohälsosamt hemma (där det även bor flertalet barn varav en nyfödd) men även andra saker, nu tror den familjen att det är jag som har anmält dom och har då spridit runt det bland föräldrar på dagis (att det är jag), inte speciellt kul men egentligen borde jag inte bry mig för det är enligt min mening bara bra att dom blivit anmälda eftersom det inte är bra i deras hushåll, men nu till min fråga, skulle ni anmäla någon till socialen om ni kände oro för barnen i hushållet?

Jag har tänkt tanken flera gånger att blanda in socialen men det är många olika faktorer som gjort att jag inte gjort det (än!), det krävs att samla mod och tillräckligt under fötterna för att kunna göra det. Grejen är att jag redan upplyst mamman om min oro för deras ohälsosamma livsstil, men varje gång jag nämnt det har jag bara fått höra hur elak jag är, men jag menar om man har ölburkar liggande med ölslattar i , i en påse på golvet som barnen går och dricker ur, barnen spyr eller bajsar löst flertalet gånger i veckan så borde det väl vara något som inte stämmer? Det är mycket mer än så men jag väjer att behålla det för mig själv.

Sanning 4 av 30

2010-12-02 - 21:02:26
Utmaning: Det här åt jag idag




Igår hann jag inte sitta vid datorn men jag skriver dagens sanning x 2 idag.

Igår kunde jag faktiskt äta endel trots illamåendet.

Till frukost år jag dock inget då illamåendet var som värst men senare på dagen åkte vi iväg för att göra lite grejer eftersom Johan också var hemma då blev det en cheesburgare för min del.

När vi senare kom hem så gjorde jag och barnen pepparkakshus och då slank det ner några nonstop både i min och barnens mage, länge sedan jag åt det. Mums!

Till middag gjorde jag en kyckling rätt jag hittade i Fias blogg, den var helt okej men efter 1 veckas illamående så var det ingen höjdare eftersom det är rätt starkt.. 

 


Vill du också anta utmaningen? Skriv en kommentar och kolla även in "Sanningen om mig"
RSS 2.0