Väl investerade pengar

2010-11-30 - 11:49:04

Jag är verkligen överlycklig att vi har en kamin dagar som denna, jag har eldat sedan jag gick upp imorse och det är riktigt behagligt i hela huset, det är otroligt kallt ute och det känns ju även inne även om man har värmen igång och därför är det perfekt att kunna komplettera med kaminen, nu är det säkert runt 23 grader här inne, när vi vaknade imorse var det säkert runt 15 grader.. Hur skönt som helst och verkligen väl investerade pengar.

Dagens sanning uppskjuten.

2010-11-30 - 10:21:50

Igår när jag hämtade barnen från dagis berättade dom att Emilio varit lös i magen och att det går magsjuka på dagis, ingen höjdare men jag bestämde mig för att ha barnen hemma idag utifall att Emilio drabbats av magsjukan och som det ser ut idag har han det, inget framvägen men bakvägen, stackars mammas älskling! Jag har mått illa i flera dagar som jag även nämnt här i bloggen och jag antar att det nu kan vara någon form av magsjuka fast det inte utvecklar sig, det jag vill komma till är att jag därmed kommer skjuta upp dagens sanning som är "Det här åt jag idag" eftersom jag knappt ätit på 4 dygn och idag kommer jag äta ännu mindre eftersom jag mår mer illa, hittils har jag smakat på ett vinäger chips och ett glas vatten och det blir nog inget mer på ett par timmar. Jag hoppas inte detta utvecklas till vinterkräksjukan.





Ångest..

2010-11-29 - 23:31:37
Jag är nog lite speciell, jag måste göra vissa saker flera gånger och varje dag. T.ex jag kan inte gå och sova utan att borsta tänderna (hur trött jag än är), då kan jag inte somna för jag fåt sådan jäkla ångest att tänderna inte är rena, måste tvätta bort sminken annars är det samma sak där...
Jag måste även alltid dra i dörren innan jag lämnar dörren för att kolla om det är låst även om jag så skulle vara 110% säker på att jag faktiskt har låst, likaså med bildörren.

Jag måste alltid gå in MINST 1 gång men oftast 2 gånger från det jag lämnat huset tills jag åkt, trycker alltid på "larma på" minst 3 gånger innan jag lämnar huset, tvättar alltid händerna flera gånger i timmen och dessutom är jag en riktig samlare, på skitsaker dessutom! Jag måste även städa flera gånger om dagen för att kunna skappna av.. And so on!

Vet att det är fler som har såhär, vad måste ni verkligen göra?

Tvångshandling/Tvångstanke eller inte..
Jag sökte faktiskt hjälp för det en gång, det fungerade sisådär 1 vecka eller två, jag tror inte bara att det handlar om tvång utan snarare kanske invant beteende?



Obsessive-Compulsive Disorder


Sanning 3 av 30

2010-11-29 - 22:34:18

Utmaning: Mina föräldrar.

Jag är uppvuxen med båda mina föräldrar, vi bodde i Ronna fram till det var dags för mig att börja i skolan, då flyttade vi till Nykvarn där mina föräldrar byggde hus. Vi levde ett typiskt "Svenssonliv".

Min pappa var egen företagare som billackerare och jobbade väldigt långa dagar så vi var mestadels hemma med mamma som då var anställd på Astra Zeneca, idag är min pappa anställd på ett stort företag där han fortfarande idag jobbar med bilar, jag är väldigt stolt att han idag klarar sig väldigt bra på alla sätt och vis sedan mina föräldrar gick skilda vägar 2005. Min mamma bor idag ca 50 mil ifrån mig och driver en egen djuraffär, vi ses numer väldigt sällan och har alltså en väldigt dålig kontakt.

Under hela min uppväxt har jag varit "pappasflicka" och fått allt jag velat ha, men oftast har min mamma varit den jag pratat känslor med. Min mamma och jag hade en väldigt djup kontakt från jag var ca 14 år till jag blev 21 år sedan dess är det mest pappa jag pratar med om allt, och jag är nog fortfarande om någon frågar "pappasflicka".

Min pappa är den personen som driver mig till min dröm att bli polis, idag är han min stora stöttepelare! Min mamma stöttar mig givetvis också men eftersom vi inte pratar så ofta, hon driver eget företag och har massa olika intressen så hinner vi sällan prata om framtiden osv.

Min pappa är finländare och har också det humöret medan min mamma som är Svenska är den lugna, jag har ärvt mina egenskaper av min far, envisheten, inställdheten, bestämd men samtidigt väldigt snäll!

Jag har dock inga bilder på min pappa men min mamma har jag en bild på.



Vill du också anta utmaningen?
Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

In & Finn

2010-11-29 - 21:22:20

Jag älskar stilen "Shabby chic" men har svårt att hitta snygga och samtidigt billiga detaljer i den stilen , har hittat lite smått på några ställen men idag var jag inne på "In & Finn" och hittade MASSA jag vill ha, till bra priser dessutom, har inte vart där på säkert 1 år och nu har dom bytt lokal det en mycket större och fräschare så när köket vårt är klart vet jag var jag kommer spendera mina pengar! Idag hittade jag en Thé låda jag gärna vill ha men just nu tillåter inte plånboken några sådana utgifter så jag fick snällt gå därifrån tomhänt.

Var på IKEA imorse och skulle lämna in ritningen igen men när jag väl kom dit och dom ställde massa frågor om måtten blev jag jätte osäker och valde att åka hem och mäta igen, och tur var väl det där jag behövde ha bänkskivan 5 mm längre än jag först trott så nu hoppas jag för allt i världen att det blir rätt. Efter jag var på IKEA imorse åkte jag in till Södertälje och träffade Anny som var och shoppade, förutom In & Finn hann vi med Lindex, H & M och en lunch, som vanligt väldigt trevligt!

När jag hämtat barnen åkte jag och hämtade ut Johans julklapp, en mobil. Sedan rullade vi hemmåt, mötte Johan, städade, matade osv sedan for vi ännu en gång iväg till IKEA, där blev det en fika och sedan beställde jag äntligen bänkskivan, härligt! Nu är det bara att fokusera på att bli klara med målning, tapetsering, golvrivning, rivning av köksskåp, golvsättning m.m innan köket och bänkskivan kommer vecka 2. Att bygga nytt kök är verkligen en stor procedur, hade jag vetat hur stor så hade jag nog bett om hjälp innan., jag ser det nästan som ett heltidsjobb utöver hemmet, barnen och allt annat. MEN vad bra det kommer bli när det är klart!



Ensam mamma söker

2010-11-28 - 19:58:59

Nu börjar dagen närma sig sitt slut, jag måste erkänna att det faktiskt känns riktigt bra för jag börjar känna mig trött och vill bara krypa ner under täcket och få slappna av :-)..

Johan lägger Micaela just nu, Emilio är nog övertrött för han vill inte ligga ner, men jag lovar att när han väl lägger sig somnar han på två röda.. Rasmus sitter i sin gåstol, han sov sen middag så han får sova lite senare idag och jag ska ju ändå titta på "Ensam mamma söker" strax så det blir bara bra, "Ensam mamma söker" är nog ett av dom mest patetiska program utöver BB, Paradise Hotel etc MEN jag älskar såna program, jag är lite av ett reality freak.. Johan avskyr verkligen sådana program men jag ser dom som underhållande, det är ju inte jag som får skämmas, jag lever på andras bekostad helt enkelt ;-).

Ska egentligen köpa ny vagn i veckan men jag känner att jag på något sätt måste laga någon av mina, förstår verkligen inte hur våra vagnar kan ha gått sönder, eller jo visserligen används dom flitigt och här på landet blir det verkligen välanvända mot om man bor i city.

Nu under kvällen har jag suttit och tömt nästan hela mobilen på foton men är inte klar än, har ca 400 foton kvar men det för vänta till imorgon.



Härlig bild va?!

Pepparkakor

2010-11-28 - 14:30:57
Det blev inte mycket till pepparkaksbak här idag, jag hade en decimeter hög, hög med papper som jag behövde fylla i till bland annat dagis, kommunen och trygg hansa och medan jag gjorde det bestämde sig Johan för att göra pepparkakor med barnen, lättare sagt än gjort, en mamma bör alltid vara tillgänglig vid sådana påhitt, tro mig! Men iaf det blev en plåt pepparkakor så jag tänkte försöka mig på det i veckan när jag är hemma själv, likaså med pepparkakshuset, lussebullarna och knäcken så får barnen dekorera pepparkakshuset någon eftermiddag när dom kommer hem från dagis och till helgen så får dom göra egna pepparkakor igen, det tror jag blir bra :-).

Mäns och kvinnors hjärnor är verkligen olika konstruerade, männen ser bara de enkla med allt medan vi kvinnor ser helheten, som t.ex när det gäller att barnen börjar på dagis, männen ser bara att barnen ska börja på dagis medan vi kvinnor tar tag i pappersarbetet som består av sökandet till de dagis man vill ha etc, sedan måste man även bestämma datum när man vill att barnet ska börja inte bara att det faktiskt ska börja, likaså med att byta försäkringsbolag, männen ser det som att man ska ringa och byta helt enkelt medan vi kvinnor ser verkligheten som består av minst 20 olika papper att läsa, små broshyrer, minst 5 papper att fylla i och samtal att ringa, jämföra priser, jämföra försäkringar osv. Oj oj oj vad kvinnor och män är olika. I alla fall är det så i detta hus.

Men nu är jag åtminstone kvar med det mesta som har med papper att göra, tackar enbart mig själv för det. Har även hunnit dammsuga, underhålla barn, städat undan, lagt Rasmus, serverat föda till barn osv, jag känner mig rätt nöjd såhär långt, nu sitter mannen och dom två äldre ligisterna i badet medan Rasmus kollar teletubbies och jag bloggar.

Hade en tanke att ta mig in till Södertälje och inhandla det sista till baket i veckan och även det sista till julpyntet och något pyssel till mig och barnen men insåg snabbt att det lika gärna kan vänta till imorgon då jag ändå ska upp till IKEA och lämna papper angående bänkskivan. Dessutom tycker jag att det är rätt skönt att göra sånt själv med Rasmus inte med alla 3 barnen och en sambo som inte uppskattar att gå i affärer.

Har förresten en liten fråga till er, hur gör ni för att få den där perfekta knäcken och de perfekt saftiga lussebullarna, jag tycker alltid att jag misslyckas med lussebullarna, funderar istället på att göra vanliga saffransbullar (typ som kanelbullar) med mandelmassa i och socker på men det känns inte så juligt som lussebullar faktiskt gör. Men om ni kommer med något riktigt bra tips på bra lussebullar så gör jag det även i år.

Peace

Vad i hela friden...

2010-11-28 - 09:57:11
Jag var inte beredd på att det hade snöat inatt, inte alls faktiskt och fick en ordentlig chock när jag tittade ut genom fönstret och såg hur mycket snö som helst, nog för att jag gillar snö och allt glittrande av snön men lik som förra vintern känner jag att detta i lite väl mycket. Jättekul för barnen med snö i lagom mängd, så dom åtminstone kan ta sig fram och åka pulka men såhär? Och för det andra är det ingen höjdare att gå ut och skotta vår infart, inte kul alls faktiskt, det är ingen liten infart vi har och det tar mig säkert 3-4 timmar om inte längre att skotta den. Funderar faktiskt på att ragga till mig någon som kan skotta den åt mig eller komma och ploga.

Jag sov halvbra inatt, vaknade några gånger, vilken kan ha berott på att Johan var uppe med Mickis till tidigt imorse eftersom hon inte kunde somna om efter hon vaknat vid 1-tiden inatt, så nu har jag varit uppe ett tag och Johan bytte plats med mig så nu är det hans tur att sova några timmar..

Idag står det pepparkaksbak på schemat men mer än så blir det nog inte, jag känner mig inte helt 100 idag heller, vet inte vad det är med mitt huvud och mage, har mått illa flera dagar och huvudvärken tycks inte släppa.

Ha en bra dag allihopa..

Sanning 2 av 30

2010-11-27 - 23:59:02

Utmaning: Min första kärlek.


Jag vet egentligen inte vem jag ska räkna min första kärlek som , om jag ska räkna med den jag faktiskt fick kärlek tillbaka av eller min första kärlek från när jag var liten, för den var långvarig vill jag lova.

Jag var helt galet kär i en kille i min klass som hette Tommy, jag tror närmare bestämt att jag var kär redan första gången jag såg honom, det vill säga i årskurs 1, jag var kär i honom genom hela lågstadiet närmare bestämt åk 1-6, alla var nog kära i honom under en period i lågstadiet men min förälskelse släppte aldrig fören vi började högstadiet.

Vi hade något som "roliga timmen" på fredagar där man fick spexa, alla fick ta med någon slags fika, eftersom jag var en av dom tjejerna som nästan varje fredag var med i något uppträdande, då oftast att mima till någon artist så blev många av mina sånger jag sjöng av en då älsklings artist, Carola. Hon hade en väldigt passande låt för mig just då "Tommy", den sjöng jag många fredagar, alltid till den killen, jag la rosor i hans bänk och en gång minns jag hur jag sjöng "Guld I Dina Ögon" till honom, det var en härlig förälskelse, jag minns även hur vi tjejer bråkade om att få ge honom hans jacka när han spelade fotboll och fröken bad oss gå ut och ge honom den!

Det var tider det!

Varför jag egentligen " slutade vara kär" i honom minns jag inte riktigt, men jag tror det handlade om att jag blev äldre och han blev bråkigare i skolan. Någon gång i högstadiet slutade han även våran klass. Fast visst fanns intresset kvar.
Idag har vi ingen större kontakt, möjligtvis ett hej eller liknande på Facebook eller om man skulle ses någonstans, men nu är man vuxen och minns första kärleken som något GULLIGT & FINT!

Glömmer man någonsin första kärleken? Jag tror inte det!





Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningar om mig" för att se hela listan med sanningar.

Sweet saturday..

2010-11-27 - 20:38:45
Lördagen började inte på det bästa sättet , illamående, dåligt humör och trött, inte den bästa kombinationen men framåt eftermiddagen blev det bättre, mår dock illa fortfarande men allt annat känns kanon, svärföräldrarna var här lite tidigare idag och hjälpte mig med en grej med nya köket eftersom jag var och skulle beställa bänkskivan igår men det inte gick som jag ville, jag gör beställningen på måndag istället, det ska bli skönt att ha fått iväg allt och bara invänta allt :-).

I torsdags fick en av mina vänner en liten dotter som ska heta Isabella och idag har jag inte hört ett ljud från en annan vän som hade kraftiga värkar igår när vi sågs så kanske har hon också fött, mycket smått att kika, klämma och mysa med, det uppskattas!..

Igår när Johan var iväg och jobbade och Emilio tittade ut och insåg att det fortfarande var snö ville han gå ut, sagt och gjort gick vi ut, och ut kom vi, lika snabbt kom vi nog in. Jag tänkte slå två flugor i en smäll och vara ute i friska luften med mina ligister medan jag skottade vår infart, dum idé insåg jag snabbt, barnen ville det inte alls och gjorde allt för att vi skulle traska in igen men jag gav inte upp i första taget, det slängdes av vantar, grät för det vart kallt om händerna, fick påå sig vantarna and so on, när inte det funkade testade dom något effektivare, kasta av sig vinterkängorna och gå runt ute i snön i bara strumpor, då gick det fort in, resultatet blev iaf, två glada barn framför pippi, en arg mamma och en halvskottad infart, lyckat? Nej inte direkt.. Bättre idéer har man kommit på.

Nu kollar barnen på Scooby doo men ska strax gå och sova så det blir lite kvalitetstid för oss vuxna. Mycket mer än så händer inte idag, precis som det borde på en lördag.

Imorgon står det pepparkaksbak på schemat, lussebullar, knäck och pepparkakshus blir det under veckan :-).. Jag älskar julen!

Sanning 1 av 30

2010-11-27 - 20:18:11

Presentera mig själv:


Madelene
heter jag, kallas oftast för Madde. Gillar egentligen mitt fullständiga namn bättre men Madde är standard om man heter Madelene.
Jag fyllde 25 för några veckor sedan och är stolt 3 barnsmamma till mina små huliganer, eller små och små, tiden springer iväg, min äldsta son Emilio blir redan 4 i Januari, min dotter Micaela bli 3 i maj och min yngsta son Rasmus blir 9 månader i mitten på december. Jag har även en underbar sambo, 2 hundar och två katter. Fullt hus säger dom flesta, men enligt mig är det kärlek delat med kaos

Jag är som person väldigt utåtrikad men innerst inne är jag en väldigt tänkande och osäker person, jag trivs bra bland folk men jag trivs än bättre hemma sittandes i soffan framför tvn för att få slappna av och tänka.
Jag trivs med att pyssla, fixa, planera och skriva listor (på det mesta man kan tänkas skriva listor på/om, men även sådant som verkar ovettigt att skriva listor om).

Just nu är jag mammaledig men till våren börjar jag plugga igen, denna gång blir det historia A igen! Detta gör jag för att komma in på polishögskolan någongång i framtiden, när? det vet ingen!..

En dålig egenskap som jag har är min envishet, jag tycker verkligen inte om att ha fel (eller vem gör egentligen det?!), det kanske är en bra egenskap men i mitt fall är det en egenskap som får min omgivning på dåligt humör. Men en av mina bästa egenskaper är att jag alltid lyssnar till andra och försöker sätta mig in i andras situationer för att kunna förstå dom till 100% och det gör nog att min sämsta egenskap envisheten försvinner bakom min bästa egenskap!

Något som jag ÄLSKAR med mig själv är mina smilegropar !






Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

Sanning!

2010-11-27 - 19:45:37



Jag berättade häromdagen för er att jag ska skriva en sanning om mig själv varje dag i 30 dagar, detta är dessa sanningar jag ska berätta för er, något kanske är bekant, annat är nytt för er, håll utkik vettja :-)..


Hittade detta i Fias blogg


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

♥ Dag 3 – Mina föräldrar.

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

♥ Dag 5 – Vad är kärlek.

♥ Dag 6 – Min dag.

♥ Dag 7 – Min bästa vän.

♥ Dag 8 – Ett ögonblick.

♥ Dag 9 – Min tro.

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

♥ Dag 11 – Mina syskon.

♥ Dag 12 – I min handväska.

♥ Dag 13 – Den här veckan.

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

♥ Dag 16 – Min första kyss.

♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.

♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.

♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.

♥ Dag 20 – Den här månaden.

♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.

♥ Dag 22 – Det här upprör mig.

♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.

♥ Dag 25 – En första.

♥ Dag 26 – Mina rädslor.

♥ Dag 27 – Min favoritplats.

♥ Dag 28 – Det här saknar jag.

♥ Dag 29 – Mina ambitioner.

♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Om ni själva känner för att anta denna utmaning så skriv en kommentar så nyfikna jag kan gå in och följa er :-)

Jag ljög!

2010-11-25 - 17:56:01
Förlåt om ni är några som väntar på den första sanningen om mig men jag kommer inte skriva den idag, min dag började toppen, allt var kanon fram till för någon timme sedan, nu vill jag helst bara sova och glömma allt, ekonomin, julen, uppfostran, kärlek, ansvar, ja allt!. Jag är verkligen på dåligt humör, inte arg utan mest ledsen. Nej, jag orkar inte berätta mer än så. Blir så mycket negativt över bloggen då.

Ha en bra snö-mys-kväll. jag ska sova om en stund så Godnatt!

Jätte tråkigt..

2010-11-25 - 12:02:51
Jag VET att jag har vart urusel att blogga senaste veckan men det har verkligen inte funnits tid för datorn, sitter mest och surfar med mobilen eftersom jag inte har tid att sätta mig i soffan och bara vara men jag tänkte jag skulle passa på nu :-).. Ska alldeles strax hoppa in i duschen, sen hämta dom stora barnen, Rasmus sover lite..

Tände en brasa direkt när jag gick upp imorse sedan när jag lämnat barnen på dagis och städat undan lite så tände jag ljusen i mitt falska änglaspel. Myspys.. Några stjärnor har även kommit upp i fönstrena, och lite annat småpynt.. Vill inte pynta för mkt i år eftersom vi får så mycket slipdamm medans köket görs om. Nu är golvet nästan helt klart i hallen, listen är satt och kaminen är även den installerad som jag nämnt tidigare. Skönt att det börjar hända saker.

Här snöar det en himla massa och stora flingor är det, borde egentligen gå ut och skotta men det känns såå onödigt eftersom det snöar så rikligt just nu..

Nu vaknade min lillsnutt och vill även han sitta vid datorn..

Jag läser Fias blogg och har tänkt att göra som hon, det är att i följande 30 dagar berätta en sanning om mig själv :-), första kommer senare idag/ikväll, så håll utkik :-D

Galen!

2010-11-17 - 12:53:57
Nej nu blir jag less, hade skrivit ett jättelångt inlägg så försvann allt när jag skulle lägga upp en bild.. I´m not happy!!..

Dom är iaf strax klara med installationen av kaminen.. Hade räknat med att dom skulle vara klara vid 15-tiden men det gick fortare än så .-), härligt!! Invändigt är dom helt klara förutom med fläkten och glasskyddet runt om..
Strax ska vi klä på oss och hämta trollungen, trots hennes hemska fasoner just nu med all 2,5 års trots är hon en underbar liten tös, jätte mysigt.. Emilio & Micaela leker massa nu för tiden förut bråkade dom precis hela tiden men nu har dom faktiskt kul ihop, det är klart det blir en hel del bråk men inget jag inte överlever :-)..
Rasmus får även han vara med på ett hörn om han inte rör det dom leker med , hehe..

Oh jag är sååå shopping sugen men pengarna räcker verkligen inte till det just nu, mat och räkningar är det som gäller nu, när man gör om hemma får man verkligen prioritera, med tanke på vattenskadan vi hade i köket kunde inte renoveringen vänta och kaminen fixar vi för att få ner kostnaden i el varje månad..

Jul!

2010-11-17 - 09:31:44
Okej, det är ett tag kvar till julafton med det är julklappar som ska funderas ut, köpas och slås in.. Jag har verkligen ingen aning vad jag ska ge barnen, dom har det mesta..

Har ni några förslag på julklappar till Emilio 4 år, Micaela 2,5 år och Rasmus 9 månader ?

Emilio
gillar ju egentligen inte så mycket, han är ju väldigt aktiv och har en bobby car, cyckel (som han cycklar med inne under vinter halvåret) och en kickbike eller vad sjutton dom heter.. Han gillar visserligen att pärla men pärlor har han så det räcker och blir över.. Det enda riktiga han gillar är spiderman och det har han i princip alla kläder som finns att köpa av.. Oj så svårt..

Micaela gillar det mesta, bilar, dockor, mys m.m, så till henne funderar jag på en dockvagn och en docksäng men jag vet inte än..

Rasmus har jag verkligen INGEN aning.. Någon aktivitetsleksak kanske? men vad? Gåstol, gåvagn, hoppgunga, fischer price hund, en "kakburk" som låter och sjunger och en giraff som man lägger bollar i som blinkar och låter, allt det har han redan efter dom andra.. Så ge mig ett bra förslag på något riktigt kul!!

Emilio fyller dessutom år den 12 januari och då är det födelsedagspresenter som gäller, det blir ännu svårare, har vart likadant dom andra åren, man har försökt delat upp men då har han fått massa andra saker från mormor, morfar, farmor, farfar etc som vi planerat i födelsedagspresent, jättebra givetvis men svårt att komma på något nytt..

Jag och Johan förväntar oss inga julklappar men OM vi får något vill vi ha presentkort på IKEA..

Installation.

2010-11-17 - 09:16:08
Nu är dom här 1 vecka för tidigt och installerar kaminen, men jag klagar inte! Dock måste sotaren komma hit innan vi börjar elda och dom kommer den 30onde.. :-)..

Skönt att ha det installerat och klart, snyggt kommer det bli, just nu är det bara ett hål i taket och två polacker som jobbar hååårt :-)..

Har precis lagt Rasmus för förmiddagsvilan, Emilio är hemma med mig idag eftersom han hade feber igår, han får vara hemma hela veckan, mickis fick gå idag eftersom dom skulle instellera kaminen så dom fick möjlighet att jobba utan att 2 barn springer runt benen på dom, det räcker med ett barn..

Idag har jag ingen aning vad vi ska äta faktiskt, funderade på kycklingwok men känner inget sug efter det.. Det dök upp lite oväntade problem (problem är väl förresten alltid oväntade?) med kaminbygget.. jag hoppas det löser sig redan under dagen, för det här känns inte bra!!

Men allt blir bra till slut, så är det ju..

Tjuvkik..

2010-11-16 - 23:35:02
Har suttit och kollat runt lite på nätet för att kunna ge er en bild av hur köket kommer se ut :-), mamma ville hemskt gärna se helheten men jag tänkte att jag gör såhär för när köket blir klart om varefter lägger jag upp bilder på det :-)..

       

Perkele..

2010-11-16 - 15:35:39
Den här dagen började rätt mysigt måste jag säga, mysiga barn,började med frulle, 2 hade feber och Emilio som aldrig annars vill sitta i soffan och bara mysa ville det så vi satt under hans spiderman täcke och myste massa, Micaela ville faktiskt också som enda friskt barn idag mysa så hon satte sig också, rasmus gick runt i gåstolen en stund tills han också ville vara med.. Hääärligt!!

Sen somnade både Rasmus och Emilio med Mickis gav sig inte och sskulle promt väcka dom så sagt och gjort väckte hon rasmus sen var kalabaliken igång, Mickis har bråkat typ hela dagen sedan dess, rasmus vill vara i famnen och lilla hunden är en jävla nöt, någon som vill köpa henne är det bara hojta till!!

Åh va jag är frustrerad just nu, ett barn mellan 1,5 - 3 år är fanimig den värsta tiden tror jag, bara trots trots trots, eller utvecklingsfaser som endel så fint kallar det, micaela verkar ha tappat öronen eftersom hon inte hör vad jag säger för fem öre.. Okej, 4 års trotsen är inte heller att leka med men då vet dom iaf vad man säger men dom skiter bara i det! Då vet man att man gjort sig förstådd och kan ge sraff utifrån det , exempelvis, ingen saft till maten, inget lördagsgodig, in på rummet etc..

Idag tror jag att jag ska göra köttbullar, potatismos och brunsås eller kantarellsås, men jag får se hur jag känner sen, det ligger iaf 1,5 kg köttfärs på upptining som jag ska använda..

Perkele , jäkla trotsålder..

Tävla..

2010-11-16 - 15:14:43
Jag är med och tävlar om ett presentkort på kläder från Nova Star, vill du också göra det? Klicka här 

Kopp (top)-gun..

2010-11-15 - 21:51:22

Hittade en skitgrym mugg på en härlig sida där det finns hur mycket fint som helst, kolla själv här ..
Den här fastnade jag för, visst är den grym :-)?!


Sjuka barn..

2010-11-15 - 21:35:27
Min lillsnoddas går runt här i sin gåstol, jättedålig är han så han vill mest vara i famnen men ändå inte, snoret rinner, ögonen rinner, maten åker upp igen pga allt slem i kroppen och hostar gör han som aldrig förr..



Blev ett avbrott i skrivandet, fick ta upp min lillsnodd, han ville vara i min famn och somna så nu ligger han här bredvid i soffan och sover, min stackars stackars bebis :-(.
Imorgon ska dom två andra till dagis och jag ska bara mysa med Rasmus och få honom att må bättre på alla sätt jag kan..

Har inte hunnit mkt mer idag med än städat och plockat undan, lagat mat och tagit hand om lillas.. Eller jo jag somnade faktiskt 2 timmar när Johan kom hem, känner mig inte helt 100 jag heller.

Till middag blev det iaf hemmagjorda hamburgare med köpta pommes, orkade inte göra något mer avancerat men jääklar vad gott det var idag.. Yummie!!.. Försöker ju fortfarande gå ner i vikt men har bestämt att jag äter det jag gör, förutom att byter ut vanlig pasta till fullkornspasta, dricker bara vatten, äter mörkt bröd, och tar mer av sallad och kött än av pasta, potatis och ris.. Jag tror jag gått ner lite eller iaf krympt lite i midjan, allt sitter inte lika tajt längre, har ju även börjat gå mer än jag gör annars.. Men det känns riktigt bra, denna livstil med undantag kan jag absolut leva med!! Det kanske blir beach 2011 iaf :-). Men beach 2012 ser jag ännu mer fram emot, varför säger jag inte ;-)..

Woho..

2010-11-15 - 12:48:30
Fick precis är härligt telefonsamtal :-).. Johan åkte till jobbet 8 imorse efter han lämnat Emilio, eftersom Micaela var hemma idag och Rasmus är sjuk, nu ringde han och sa att han är påväg hem och hämtar Emilio först :-), så jag behöver alltså inte ta mig ut i detta förskräckliga vädret idag, och inte heller min stackars plutt som är genomförkyld..

Sitter och kollar blocket just nu efter matbord och andra roliga (läs; billiga) att skaffa hem hit, måla och fixa med :-), lite spackel, färg och text kan göra den fulaste till det snyggaste och mest personliga möbeln.. Hittils har jag bara börjat med vår köks-soffa (än i planeringsstadiet) och Emilios köks-stol :-)..

Nä nu ska man väl göra lite nytta, typ byta blöjor, släppa ut och in hundar och plocka undan det sista stöket..

Ciao

Inredning..

2010-11-15 - 12:13:18

Jag älskar allt som har med inredning, renovering m.m att göra, så jag undrar nu om ni mina kära blogg-läsare har några bra tips på såna bloggar? :-)..
Just nu är det ju som sagt mycket på gång i detta hus och tänkte att medan jag inväntar alla grejer ska jag försöka hitta något billigt trä matbord med sex tillhörande stolar och måla om det vitt, eftersom vårat kök kommer gå i vitt & svart och sedan någon färgklick så tycker jag att matbordet även det ska vara vitt inte ek eller så..

Igår kväll var vi på IKEA för att kolla lite angående vår bänkskiva vi ska ha i köket, det gick väl som förväntat, sådär, vet inte exakt hur vi ska göra, vi beställer ju köket från ett företag som inte har svart sten bänkskiva som vi vill ha men det har IKEA men när man ska beställa måste man ha exakta mått för att få rätt bänkskiva men hur ska man veta exakta mått på ett kök som än inte finns mer än riktningen som aldrig kan bli exakt?!.. Och 5-7 veckors leveranstid var det på bänskivan så det är heller inget man kan vänta med.. Och inte tusan tänker jag beställa en ny bänkskiva om denna inte blir de rätta måtten för då får man stå för hela kostanden själv för en ny (!) skiva.. Måste ringa till köks-leverantören ang det så allt blir rätt innan jag lägger beställningen..

 

Härliga kväll..

2010-11-13 - 18:57:26
Skönt med kväll, nu måste jag erkänna att jag faktiskt längtar lite tills barnen somnar så vi kan ha lite kvalitetstid tillsammans (Jag & Johan), vi ska kolla på någon rysare och bara vara!! Idag har Johan lagt golv och jag städat en hel del, skönt att ha det gjort men hade sett fram emot att träffa Linda & Oliver idag..

Imorgon händer inte så mycket egentligen, ska väl mest bara vara här hemma, skulle egentligen åka till IKEA men på helgen är det rena självmordet att åka dit med två barn som inte sitter i vagn ;-)..



Mina tre sötnosar i somras :-).. Härliga barn!!

Nu är köket beställt, godkände ordern dom skickar igår efter jag skickade in riktningarna i Onsdags (?) (kommer dock vecka 2, men då har vi tid att tapetsera, måla, lägga golv, måla och sätta upp spont osv), golvet kommer i slutet av nästa veckorna, vitvarorna beställde jag så sent som igår eftermiddag och dom kommer någon gång under nästa vecka och sist men ABSOLUT INTE minst kaminen som dom kommer och installerar om 1 1/2 vecka, nu rullar det verkligen på. Äntligen finns inte bara allt i tankarna och på papper utan det har blivit av också..

   

Där har ni alla vitvarorna som är beställda (induktionshällen är inte beställd än eftersom vi ska ha den från en annan leverantör), diskmaskinen är integrerad och kommer alltså inte se ut exakt så men i princip..

kommer bli sååå nice när allt är klart! tror ni inte?!



Ha en trevlig kväll!

Inte idag..

2010-11-12 - 11:52:49
Tröttheten fortsätter, har försökt knåpa ihop ett inlägg sedan jag startade datorn imorse men jag blir avbruten hela tiden så jag glömmer vad jag ska skriva.. Sitter och funderar på vad vi ska äta idag, hade redan bestämt att det skulle bli soppa med vitlöksbröd men känner absolut inget sug efter det så jag måste komma på något nytt men vet inte alls vad.. Förslag?!



Såhär blev Emilios stol efter ommålning, Johan målade den vit och jag målade dit namnet, jag vet att jag inte är någon konstnär men nog fasiken blev det snyggare med vit istället för den vanliga träfärgen ? :-).. Micaelas stol ska givetvis också målat men det får vänta lite..

Bli smartson´s testpilot!

2010-11-11 - 19:26:26
Smartson söker nu testpiloter för smaktest av smaksatt vispgrädde, grädden finns i två olika smaker, Jordgubb (med bitar i) och den andra med 70% choklad i. Det låter supergott! Jag som bakar en eller flera gånger i veckan tycker att det är en kanonidé , tänk er en kladdkaka precis uttagen ur ugnen med en klick jordgubbsgrädde vid sidan av.. Yummie!!

Smartson låter oss vanligt folk få vara med och testa nya produkter från olika företag, nu är det som sagt smaksatt vispgrädde som ska testas och denna gång har dom valt att låta 3000 personer testa detta. Det enda man behöver göra är att skicka in en ansökan, om man sedan kommer med är det enda du behöver göra att svara på några frågor och blogga om det (om du har blogg), vill du bli en av dom? Gå då in på denna länk .. Har du en blogg har du ännu större chans att komma med!


   


Min favorit innan jag testat dom är choklad, för vem älskar inte choklad? Vilken kommer bli din favorit?

Wohoo..

2010-11-11 - 19:10:07
Jag är verkligen urusel på att uppdatera min blogg trots att jag verkligen vill, jag har helt enkelt inte tid, vi renoverar, tre barn, 2 hundar, 2 katter, ett hushåll och massa annat att ta hand om.. Men jag önskar verkligen jag hade tiden, om jag ska vara ärlig så AVSKYR Johan att jag bloggar därför gör jag oftast inte det när han är hemma för det är något med att ha en blogg som stör honom, varför vet jag inte.. Jag gillar det och därför gör jag det!!

Men iaf, igår efter jag lämnat barnen på dagis och kommit hem, städat och fixat lite kom min pappa hit och spacklade våra väggar i köket, det tackar jag för! Sedan hämtade jag mina ligister igen och efter det åkte vi hem till Anny och barnen igen, där vi vart typ 4-5 gånger på 2 veckor.. Emilio & Micaela älskar att vara där :-).. På kvällen efter vi ätit middag så åkte jag iväg till svärisarna för att beställa vårt kök, så nu är det gjort, är såå nöjd!! Men tyvärr levereras det inte fören i JANUARI (!), jag blev helt ställd när hon sa, andra veckan i Januari.. Blööh, jag avskyr att vänta.. Inte min grej..
När jag vart hos svärföräldrarna så åkte jag och Rasmus vidare till MAXI för att köpa lite youghurt, grönsaker och mejeriprodukter sedan blev det hemgång..

Natten till idag var inte att leka med, rasmus vägrade sova och jag hade en sprängande jäkla huvudvärk, ingen bra kombo kan jag lova men det sket Rasmus blankt i! SWEETY!!

Annars har dagen idag vart väldigt lugn, jag sov nån timme mitt på dagen, hämtade barnen, lekte lite sedan gjorde jag en supersmarrig middag!! Glömde dock ta kort..

Pasta med Kyckling 6 port:

800gram kycklingfiléer
2 röd paprika
1 gul lök
4 klyftor vitlök
10 champinioner
en näve persilja
en näve coctailtomater (ca 8 stycken)
1 burk creme fraishe (5 dl)
En skvätt mjölk
Paprikapulver, vitlökspulver, paprikapulver, cayennepeppar, salt, svartpeppar, curry..


1. Börja med att dela kycklingen i småbitar, stek dom tills dom är färdiga tillsammans med paprikapulver, salt, svartpeppar och vitlökspulver, lägg det sedan åt sidan.

2. Hacka paprika, lök, vitlök och stek tills det är halvklart, släng då i delade champinioner. Stek allt nästintill färdigt, lägg sedan i kycklingen tillsammans med allt.

3. Häll i creme fraishen och låt puttra en stund, krydda med curry efter smak, ta även med lite cayennepeppar om du gillar det, låt puttra ca 5 min, häll i en skvätt mjölk om det känns för tjockt.

4 . Dela coctailtomaterna på mitten och hacka persiljan, släng i detta och stäng av plattan och låt pannan stå kvar på den en stund så tomaterna hinner mjukna något.

5. Servera med tagiatelle eller annan pasta, och en sallad till..

Yummie säger jag bara...


Bildregn..

2010-11-05 - 18:52:25
Jag kom ju på att jag lovat er fler bilder från i fredags, får se hur många till jag lägger upp då :-)..


Inga kommentarer!! Eller okej, Johan blev sminkad :-P..























Har några bilder kvar, men det bjuder jag inte på just nu :-P

Tooorsk

2010-11-05 - 18:13:29
just nu sitter jag och väntar in middagen, broccoligratängen står i ugnen fortf, till det blir det torsk och en sallad beståeende av groddar, tomat, rödlök och gurka.. Yummie.. Är sååå hungrig..

Nä dags för käk då..

Har du en blogg som innehåller recept på hälsosam mat?!

2010-11-05 - 12:26:15
Jag tar tacksamt emot massa blogg-tips med folk som skriver om hälsosam mat / godsaker, om jag ska hålla fast vid detta hälsosamma liv måste jag verkligen hitta något som peppar mig.. Jag ska ner 10 kg!! Där ska jag stanna så det gäller inget diet som ska hålla 1 månad eller 2 för att sedan gå tillbaka till NOLL! Jag ska tillbaka till min normalvikt som alltid vart 58 kg som nu istället för 68KG!! Inte för att vikten spelar så himla stor roll men just nu är det baar deg och häng!! Promenader försöker jag ta varje dag och så fort tiden räcker till och så även pengarna blir det till att skaffa gymkort för att bygga muskler! Sålänge kör jag några övningar hemma och det räcker gott såhär i början!

Så antingen om ni har tips på bloggar med inriktning hälsosam mat/godsaker eller om ni har egna tips eller recept för att hitta ett normalbalanserat liv! Gärna recept på allt från frukost, lunch, middag till kvällsmys framför tvn..



jag ska ALDRIG bli såhär stor igen!!

Wie..

2010-11-05 - 11:59:28
Sådärja, nu funkar det att kommentera och kolla kommentarer ordentligt, kanske låg problemet i att jag inte startat om datorn på typ 2 veckor?!
Jag har vart så hiimla trött i över en vecka nu, nästan läskigt trött, har kunnat somna lite överallt när som helst, verkligen superläskigt att vara så trött när man åker bi, försöker att ha på ganska kallt i bilen och ha relativt hög musik för att inte bli alltför trött.. Det funkar iaf helt okej.. Vad är detta? är det höstmörkret eller kan det vara något annat?

Håller på med en "hemmagjord diet", det betyder att jag INTE ska dricka läsk, saft och inte mjölk mer än till fukost, sedan ska jag undvika att ha grädde i min mat, inte vit pasta, inte vitt bröd, inge chips, godis, glass osv.. Alltså såna saker som borde undvikas om man tänker realistiskt, men för mig är det kanonsvårt!! har på det fått jättedålig andedräkt, vad beror det på tro?

Idag slutar Johan tidigt, det vill säga runt 13.30-tiden, då ska jag äntligen ta tag i mig själv, klä mig, fixa håret och lägga på ansiktet! Sedan ska vi iväg för att köpa spont till köket om vi hittar något vi gillar, köpa tapet om vi kommer överens och köpa massa god frukt som jag kan äta när jag får mitt enorma sug!!

Barnen sitter och äter vasitt päron eller ja, Rasmus äter inget för stunden men dom andra två.

Ciao bella..

Trash..

2010-11-03 - 08:51:52
Sitter och tänker, det är konstigt hur man från ena dagen går till att vara bullmamma till att bli trash-morsa.. Ja, inte för att folk säger det rakt ut men jag satt och läste Jossans blogg och kände att det är samma sak här, så fort man går ut för att ha roligt (och det spårar lite EN gång) så har man gått från helylle till trash.. Hur lustigt är inte det? Så bara för att jag råkade gå lite för långt EN gång , jag säger dt en gång till, EN GÅNG. Så är man ingen bra mamma eller vadå?

Jag är ju fortfarande samma person, alla kanske inte spårar ur någon gång i sitt liv men jag gjorde, det låg mycket bakom det annars hade jag aldrig gjort det, det låg 7 år i bakhuvudet!..

Jäjä nog om det, har precis gett lillknoddas sin frukost, samma gamla vanliga, gröt! Han älskar det och han blir mätt! Perfekt!.. Jag har också ätit min standard frukost, en skål mjölk med Special K red berries (eller denna gången testade jag dark chocolate & strawberrys).. Yummie..

Har lite ångest för hur dagen ska se ut idag, ajg skulle egentligen behöva lägga mig ner och vila några timmar när Rasmus sover men jag har även sett fram emot en fika med Erica och inhandla lite saker till renoveringen, betala kaminen kommer jag inte ifrån men massa annat, nej jag vet inte alls hur jag ska göra.. Imorgon är det BVC iaf, det är något som är säkert..

Nej dags att vakna till, ska ringa några samtal sen får vi se var dagen tar mig..

Ciao bella..

38 000:- fattigare..

2010-11-02 - 15:40:30
Idag ÄNTLIGEN var jag och beställde vår kamin , det blev en svart Contura 550 med glas "golv" framför. Är jättenöjd!! Den 24 november kommer dom och installerar den.. Imorgon ska jag åka och betala den, det känns dock inte lika kul, men vill man ha myspys så kostar det :-)..

Sedan hann jag även titta tapeter till köket , tror jag hittade dom vi ska ha , om herrn i huset gillar dom vill säga, men det tror jag, vi har lite samma smak, jag ville ha shabby chic kök men det blev det inte så det minsta jag kan få välja är väl tapeterna, eller vad tycker ni :-)?

Alla som har kommenterat i min blogg, jag ska svara er, tro mig men så fort jag får fram kommentarerna börjar det bugga, likaså när jag ska kommentera andras bloggar, det är vår dator!!

Imorgon ska jag som sagt åka och betala kaminen sen blir det att åka och kolla golv och spont till köket, får se vad jag hittar och vad jag köper.. Måste komma igång för nu i dagarna beställs köket!



Så kommer den se ut, shysst va?!

Bilder från min 25års fest..

2010-11-02 - 09:31:43













Nä nu är det dags att röra sig, fortsätter  med bilder ikväll eller under dagen :-)

Min födelsedag

2010-11-01 - 20:24:30
Ja idag fyller jag 25 och det har firats sedan i fredag :-). jag har haft kanonbra dagar och är helnöjd, vissa icke bra saker har hänt men i det stora hela har jag haft bäästa dagarna på VÄLDIGT länge..

I fredags efter Johan kom hem från jobbet färgade han mitt missfärgade hår (sedan dagen innan), denna gång blev det rätt men jag vill egentligen bli ljusare än jag blev men det tar jag till sommaren :-).
Sedan kom mina föräldrar och bröder hit, Jag , Johan och Tomas blev skjutsade in till Rebecca i Södertälje där vi fixade i ordning allt för festen och sedan kom Mia som sminkade mig inför kvällen :-)..
Alla fick en varsin fördrink när dom kom, kanongod blev den, jag ändrade mig med vinet då jag testade den innan, så det blev  2cl brännvin special, 2 cl hallonlikör, resten Sprite och frysta hallon, den gick hem hos samtliga, jag svepte nog 5!! st.. Vi hade en kanonbra kväll, mycket skratt och kanske liiite väl mycket alkohol (iaf för min del) men roligt hade jag.. Sedan rörde vi oss ut i Södertäljes (skitkassa!!) uteliv. Där sätter jag stopp för att berätta mer angående det..
Jag bara ÄLSKAR mina vänner!! Fick presentkort på VILA, SPA-set från The Body Shop (helt ljuvlig doft), vin och Jättefina ljus :-)..

Lördagen var jag inte så bakis som jag trodde så jag rullade hem till becca vid 12-tiden för att hjälpa till att städa undan det sista :-), sen blev det hemfärd och sedan vilade vi i princip resten av dagen (så gott det går med 3 barn)..

Söndagen blev lugn den också, på eftermiddagen åkte vi hem till min pappa och åt där även min mamma och mina bröder var, jättegod mat men det är inget ovanligt :-). Ryggbiff (Entrecoté?) i lergryta, potatis och rödvinsås, jag nöjt!!..  Fick även där present , pengar!! Wiie..

Utav Johan fick jag en mixer , 2 böcker, helt jäkla perfekta presenter!! Han vet vad jag vill ha :-)..

Johan har vart världens bästa kille denna helg..

Idag nu på kvällen kom Johans föräldrar och fikade lite och så fick jag ännu mer presenter, bland annat en elvisp , mina går alltid sönder så har inte haft någon på 6 MÅNADER, så nu är jag såå glad att jag fick en :-)..

Så idag blir JAG 25 år.. Sjukt.. var tog dessa fem år vägen sedan jag blev 20?!


Här var man nog redan rund under fötterna :-).. Min fina vän Rebecca bredvid!

jag och Johan..

Mia & jag :-)


jag & Tomas (& skumpan ;-) )



Fler bilder kommer typ imorrn :-)..

RSS 2.0