Vet inte hur jag ska reagera..

2010-05-21 - 09:08:11
Jag bli arg med samtidigt bedrövad när jag läser detta http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7161687.ab , jag som själv har en hund som inte gillar främmande barn till en början, han tycker inte om dom för dom går alldeles för fort på, viftar med armarna och händerna, springer och skriker etc och därför låter jag inga främmande barn hälsa på honom om jag inte berättar hur dom först ska göra, inte för att jag är rädd att han ska hugga utan för att jag anser att jag bestämmer själv vem som ska röra och hälsa på honom.

I denna artikel står det klart och tydligt att hunden inte tycker om barn och att barnen springer fram för att sedan stanna och ta ett steg framåt, hunden känner antagligen av barnets energi och reagerar med att försvara sig. Det är absolut inte rätt att han hugger men i och med att ägaren inte godkänt att barnet ska klappa hunden tycker jag det är mammans ansvar (närvarande vid tillfället) att se till att barnet inte springer fram till en främmande hund, att hon är gravid och inte kan springa förändrar läget lite men hon har ändå ansvar över vad hennes dotter gör. Att ägaren egentligen borde ha munkorg kanske är ett bra tips med inte nödvändigt då främmande folk INTE ska gå fram till en främmande hund. Jag har lärt mina barn att aldrig göra det, det har hänt någon gång att dom är påväg, då ryter jag till ordentligt, hellre det än att det sker en olycka.

Men att avliva hunden tycker jag INTE var nödvändigt, dock tycker jag otroligt synd om lillflickan som blev biten så pass allvarligt. Alla hundar behöver tid att lära känna en människa, vissa hundar går det fort för medan andra tar tid. Min hanhund kräver några minuter i lugn och ro med personen i fråga, hälsa ordenligt och känna av personens energi, om han mot förmodan inte skulle gilla personen i fråga märker man det snabbt och får fortsätta på det sättet.

Vad tycker ni om det jag skriver? Fel? Rätt? Förklara gärna.

Längtar..

2010-05-11 - 10:41:06
Just nu ser jag såå mkt fram emot den 25e för jg vill inget annat än storhandla, har hittat så mkt recept som jag vill testa, hur gör ni med recept, följer ni det till 100%?

Jag gör så att jag kollar alla ingredienser, tar fram allt och ställer det i den ordning det ska användas sedan använder jag allt efter smak, alla har ju olika smak för allt och jag gillar maten är lite starkare men gärna med mkt sås i tex olika grytor etc medan andra ogillar att det är starkt och vill inte ha så mkt vätska i grytor så jag gör helt enkelt efter smak förutom när det gäller att baka bröd och bullar etc...

Jag testade ju att göra biff storganoff häromdagen, kanongott!! Det var verkligen en höjdre och jag hamnade nog i matkoma efteråt med tanke på hur mkt jag åt :-D.. Testade även Fias lövbiffröra och den är verkligen att rekommendera (länk till Fias blogg finns i länklistan)..

Idag blir det dock något så tråkigt som makaronilåda, men det är bra vardagsmat för det räcker bra till matlådor, mättar bra och uppskattas av dom flesta i familjen..

Idag har jag hunnit göra alla vardassysslor förutom middagen och disken efter det, lämnat Micaela på dagis, underhållit mina två söner, nu sover den ena och den andra kollar tv, stackars Emilio var kanondålig inatt, hög feber och yrade.. Han är supersvullen i halsen men klagar inget under dagtid bara nattetid..

Bra väder ute idag också, helst av allt vill jag bara gåut och sola lite men vi håller oss inne tills vi ska hämta Micaela sen är vi ute en stund, så inte Emilio blir kall om halsen (trots halsduk och varm jacka).. You never know..

Jag måste göra upp ett schema

2010-05-07 - 13:22:02

.. Jag har denna vecka gjort endel hemma men absolut inte allt jag borde men såhär har jag tänkt, nu blir det till att göra ett schema över det som behövs göras och sedan bocka av vart efter det bir klart..


Fredag - Baka bullar, göra tårta och sortera all tvätt som vi fått hem (har lämnat bort den under några veckor eftersom vårt vatten inte gått att använda till det..).. Varje dag tillkommer även dagssysslorna såsom att laga mat, dammsuga, damma etc..

Lördag - Dekorera tårtan, fira Mickan, märka alla kläder (evighetsjobb)

Söndag - Storstäda.

Måndag - Enbart dagssysslorna faktiskt.

Tisdag - Tvätta om alla fönster utvändigt om det inte regnar..

Onsdag - Träffa Mia & Danie..

Torsdag - Vila..

Fredag - Rensa ur kyl och frys för att planera sista dagarnas middag innan barnbidrag & löning (då blir det storhandling)..


Ja, det kan tyckas att det inte borde vara så svårt att komma ihåg detta men i och med amningen, för lite sömn och allt annat runt omkring kommer jag inte ihåg allt annars..

Kärlek.

2010-05-07 - 11:16:40

När jag första gången träffade Johan var det kärlek vid första ögonkastet, något som jagnte trodde fanns men det finns! Vi har gått igenom så mycket och det tog oss  ca 1 1/2 år från det vi sågs första gången tills vi blev ett par men nu är vi starkare än någonsin men tre barn rikare. Det finns inget i världen jag hellre skulle vilja ha än min älskade familj!




Och självklart blev det nåt fel med collaget men det får vara!

Nu då..

2010-05-07 - 10:46:59

Fortsättning på bildregnet..

2010-05-07 - 10:03:14
Tycker det är så kul att gå igenom gamla foton så jag fortsätter slänga upp en massa för dom som vill se :-).. Jag ber om ursäkt att det är så B gjort med alla bilderna i rad bara men jag orkar inte ;-)..

Nähe det ville inte till att fungera så jag får testa igen lite senare :-)..

Idag ska vi bara ta det lugnt iaf, ska strax plocka fram lövbiffen så jag kan göra antingen wok eller lövbiffröra, får se vad det blir :-).. Eller ja så lugnt blir det inte idag när jag tänker efter, ska hinna baka två satser bullar för att frysa in och för att ta med till Mickans fika imorgon (vi ska ha det hemma hos barnens farmor och farfar.. Dom har ett så himla bra uterum där man kan sitta och titta över vattnet och alla båtarna (det uppskattas väldigt av barnen).. Så det brukar bli lugnare stämmning där, dit kommer även barnens kusiner, faster och hennes man och även min pappa & yngsta bror om dom är friska.. Och det räcker, vi är redan uppe i 13 pers då ;-), ska hinna göra tårtan idag åxå så den hinner dra åt sig sylten och bären ordentligt.. Yummi!.. Men jag ska verkligen försöka hålla mig ifrån allt gott nu, ska försöka hålla mig till maten bara, nu ska fläsket bort.. Måste ju våga visa mig i bikini i sommar, nog för att jag är skeptisk till att det kommer funka men vi satsar på det, det blir promenader dagligen och dra ner på målen..  Några kilo ska jag nog minska.. har aldrig vägt såhär mkt (förutom graviditeterna) nu är jag uppe i ca +12 kg från min startvikt innan jag blev gravid med Rasmus, startvikten innan Emilio vill jag inte ens tänka på.. Midjemåttet än mindre ..

Häpnadsväckande lika..

2010-05-06 - 15:52:56
Ja dessa kort är ju slående lika (alltså barnen) eller vad säger ni?




Den första är Micaela och den andra Emilio.. Borde haft en på Rasmus åxå så får ni se hur lika alla barnen är egentligen..

Bildregn..

2010-05-06 - 15:49:08
Här kommer blandannat bilder från 2007 & 2008 :-)..

Idag ska jag för första gången...

2010-05-06 - 15:12:28
.. testa mig på att göra biff stroganoff .. Är så sugen så det ska bli spännande och se om det blir gott.. Problemet är att jag inte har färska champinioner eller dijonsenap men det ska väl gå att lösa ..
Till detta ska jag servera en god sallad, risoch även en enkel vitlökssås gjord på gräddfil & vitlök..

Ja vad händer annars då, mkt men ändå så lite.. Hade skrivit ett långt inlägg igår men ångrade mig med att publicera det så det ligger fortfarande som utkast.. Jag är så beviken att ja ALDRIG kan få barnvakt åt barnen någon gång okej några gånger sedan Emilio föddes har jag haft barnvakt, men aldrig mer än ett par tre timmar ca.. Och när jag jobbade en sommar så fick jag hjälp under några arbetsdagar men inte för att Johan och jag ska kunna få ta det lungt och bara umgås.. Alltid när vi haft barnvakt har vart för akut läkarbesök eller jobb förutom den enstaka gången vi gick på 30års fest och var borta under 4 timmar.. Jag kan räkna på två händer hur många gånger sammanlagt vi fått barnvakt på 3 år och 4 månader.. Ja, jag är less och besviken!!

Men jag har min familj, även om mina barn och även min karl gör mig tokig ibland så vet jag att dom finns här och vi kommer alltid att ställa upp för varandra..

Idag har jag bara suttit i soffan eftersom jag har känt mig lite hängig, mör i kroppen och fryser.. Men nu är det full rulle igen när barnen är hemma.. Johan är och jobbar bortanför vaxholm (tror jag det var) hos Tomas Ledin med trädgården runt hans sommarstuga, ett riktigt pampigt tomtprecis vid vattnet..

Nu ska vi ha en liten fruktstund här sen blöjbyte sen lägger jag upp bilder :-)

Vad som än händer..

2010-05-06 - 13:02:28
.. så har vi varandra!





Jag älskar dig så mycket!

RSS 2.0