Fredagsmys..

2011-09-30 - 22:07:06
Idol och kesella med torkad fukt, banan och nötter.. Yummie!!


image description

Dagens middag

2011-09-30 - 20:21:23

Det blev inte den middagen som det var tänkt men gott blev det.. Kyckling i creme fraishe och curry med basmati ris och en sallad.. Mums!!

Sen, senare, för sent..

2011-09-30 - 18:08:13

Nu när vi vart hemma denna vecka med diverse sjukdomar så har vi inte ätit frukost så himla tidigt så då här även lunchen och middagen blivit förskjuten, skönt att flexa men samtidigt gillar jag rutiner.. Rutinerna följs visserligen men inte tidsmässigt..

Det jag vill komma fram till är att jag nu ska sätta igång med middagen, ska testa på en ny maträtt med kyckling idag, hoppas det blir gott, det låter gott iaf..

Emilio som har värst ögoninflammation just nu fick ett nytt tv-spel idag, Shrek till ps3, mkt bättre än alla andra spel han har.. Han sitter just nu med det.. Nej han gör inte det jämt, det är ett sätt för oss att få honom att sitta relativt still ett tag så vi får andas och slipper dom värsta utbrotten..

Nä, dags att göra middag..

Puss på er!

God morgon!

2011-09-30 - 07:58:56

Har legat vaken sedan halv 7 ungefär, då väckte katterna mig, inte uppskattat! Jag är så trött men barnen vaknade 7 så det är bara glömma att få sova lite, ont i magen idag med, Rasmus ögon ser lite bättre ut sedan vi fick ny medicin igår, bra! Jag är lite suger på scones, men det gör jag på helgerna när johan är hemma så de får vänta till imorgon.



Idag blir de inte många knåp gjorda, vi ska bli friska, thats it! Emilio sitter och spelar tv-spel, jag och dom andra kottarna kollar "Lilla Djungelboken" på tv..

Dagens middag

2011-09-29 - 21:51:04

Jag hade tappat matlusten när det väl var dags att äta, har ont i magen och halsen men lite fick jag i mig!

Det blev 4 små rätter för min del, jag åt 1! Johan får matlåda imorgon :)..

image description

Fusk-middag..

2011-09-29 - 18:55:01

Eftersom hela familjen känner sig krasslig blir det snabb-mat idag ala full house.. Mums.. Är där och hämtar ni!

Alla vet att jag älskar mat..

2011-09-29 - 15:01:42
Alla som känner mig lite bättre vet att jag älskar mat och annat ätbart och att jag äter för en hel armé, så jag känner att jag från och med nu ska börja fotografera maten jag gör igen, jag har ju återigen ( i sommras) testat på smalmat och konstant träning, det hände en hel del på kroppen och vågen, ca -7 kg och -10cm runt midjan men efter min operation i somras är jag tillbaka där jag började innan sommaren, egentligen gör det mig inte så mkt men dagens ideal "kräver" att man inte få ha något hull så egentligen borde jag sätta igång, eller borde jag när jag trivs såhär?

Nu svävade jag ut från det mitt inlägg faktiskt skulle handla om, jag ska börja med "Dagens Mat" eller "Veckans mat" beroende på hur mkt tid jag får till bloggen, men som sagt via appen är det smidigt :-).

Samtidigt vill jag ha goda och bra recept, feta som smala :-). Give me.. jag älskar ju typ allt förutom kikärtor, pannkakor, bönor och ägg.. Så come on, era favorit recept!!


Ett mumsigt recept jag kommit på är detta:

Du behöver:

700g kycklingfilé
2 burkar lätt creme fraiche mad smak av tomat & basilika
1/2 gul paprika
1/2 röd paprika
2 klyftor vitlök
cayennepeppar efter smak
paprika pulver efter smak
salt
peppar
ev jordnötter.

Gör såhär:

Strimla kycklingfilén och stek tillsammans med kryddor, pressad eller hackad vitlök och lite olja.
När kycklingen är färdig, lägg i paprika och stek tills dom är mjuka.
Häll sedan i creme fraichen, låt puttra några minuter, späd med mjölk om du vill.

Servera med jasminris, sallad och jordnötter. Mums!




Smaklig måltid!

Ett halvår sedan..

2011-09-29 - 14:32:32

Jag ledsnade på att blogga, nu hoppas jag att jag är tillbaka för ett tag iaf, eftersom jag nu jobbar heltid, Emilio utreds för diagnos och jag har tre barn, hur, djur och en karl som kräver sitt så har jag inte all tid i världen att blogga men jag försöker.. Varför jag fick tillbaka lusten? För att blogg.se äntligen har gjort en app som gör att jag kan blogga från min iphone, uppskattat!!


Det har hänt en hel del sedan jag bloggade sist, både bra och mindre bra, mkt jag inte vill nämna i bloggen men om vi drar en kort resumé, Rasmus har börjat på dagis och trivs som fisken i vatten, han är tokig det barnet, har i princip aldrig lagt till en tår när jag lämnat honom, han kan ju bli arg ibland men det är oftast för att jag hämtar isåfall ;-), älskade barn!







Micaela har åkt ambulans TVÅ gånger, olyckskorpen, första gången ramlade hon från spjälsängen (Rasmus) med huvudet rakt ner i golvet och svimmade, vaknade inte fören ambulans-personalen var här ca 1 timme senare, jag var på jobbet när det hände men åkte hem med en jäkla fart, inte ens när jag kom vaknade hon, dom tror att hon först svimmade men sen var så chockad i kroppen att hon somnade djupt. Ingen fara efter 1 dygn på sjukhuset, phew.. ANDRA gången blev det ambulanshelikopter för hon fastnade med tån/foten i gräsklippar pedalen och vi inte fick loss henne, när 4-5 brandmän fick loss henne hängde i princin tå-spetsen på enbart huden och alla trodde hon skulle få amutera men efter röntgen visade det sig att den inte ens var bruten och den läkte fint (?!)..





Sen har jag gjort en skönhetsoperation som jag absolut är nöjd med, kunde inte bli bättre!!

 

I juli hade jag även ordnat ett överrasknings-födelsedagsfirande för Johan, men lunch och fika här hemma med lite folk sedan en kryssning med Galaxy, väldigt lyckat.. Johan anade inte ett skit ;-), sååå lyckat enligt
mig. Han var nöjd och glad..









Just den, i början av sommaren var vi på Kolmården också, en kallt (det regnade) men jäkligt kul besök, det kommer göras flera år.. :-)

Ja, sen har det hänt massa mer men inget jag vill gå in på.. Denna vecka har jag vart hemma med barnen, Rasmus har fått ögoninflammation och nu har även Emilio det, maginfluensa på lillkillen dessutom.. Jäjä, jag börjar ledsna på alla dessa baciller!! Jag har inte jobbat en enda hel vecka sedan jag började efter sommaren igen..

 Puss på er!

App- så nice!!

2011-09-28 - 15:20:50

RSS 2.0