Sanning 25 av 30

2011-01-31 - 19:17:35

Utmaning: En första.

Ufft, va jag har vart dålig på mina sanningar, dags att göra åtminstone en innan jag kryper ner under täcket och får min skönhets (?) sömn..

Satt och tänkte länge vad jag skulle skriva för "en först", tänke först på första sexet men det skrev Fia så det blir inte lika roligt, sedan tänkte jag första kärleken men den har jag ju redan skrivit om, hmm det blev svårt. MEN jag kom på något, dock inte så himla intressant men första gången jag fick hjärtat krossat (ni vet sådär man får i tonåren).

Jag hade träffat och var tillsammans med en kille som hette Micke, vi var lika gamla och vi var "tillsammans" i en månad, vilket kändes som en evighet för mig ;-). Jag var jättekär och svävade på rosa moln, det enda vi gjorde var i princip pussades, inget prat, inga roliga grejer, bara pussar.. Skittrist när man ser det såhär i efterhand, men vad vet man egentligen när man är 13 (?) inte mkt, haha.. Men iaf så en dag var jag som vanlig hemma hos honom, en vanlig dag, vi pussades/hånglade såklart hela tiden jag var där, vad annars liksom.. Inget konstigt alls. Jag åker min buss därifrån och går av bussen , får då precis ett sms, (ja man hade faktiskt mobil då också) där det stod något liknande "jag gör slut", ehh okej, jag fattade inte mycket mer, jag bölade som en stycken gris i flera dygn, blev deprimerad på riktigt och låste in mig själv i min friggebod, sov typ 18 timmar per dygn, grät, åt inget osv. Vet ni vad hans ursäkt för att göra slut var? Såsom många andra killars i 13 års åldern, vi hade inte sex. Skrattretande då såhär i efterhand eftersom jag några veckor efter detta hade sex för första gången i mitt liv med hans bästa kompis, ja, man tänker inte speciellt långt när man är ung och dum, vad ska man säga..

Ja det va iaf första gången jag fick hjärtat krossat, vilket jag inset att mitt hjärta aldrig var krossat, det var så helt det kunde bli efter några månader och inga ärr finns det kvar..



Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

Sötunge!!

2011-01-31 - 15:38:09













Scooby doo

2011-01-31 - 15:28:20
Sitter i soffan med dom två "stora" barnen och tittar scooby doo, riktigt rolig :-). Fryser som en chihuahua ute, brr.. Våran han-katt (även världens finaste katt) har försvunnit :-(, han var vart borta några dagar nu, saknar honom så det gör ont i hjärtat, min plutt! Jag personligen tror han är stulen eftersom han är så fin och dyr (!) 6000 får man betala minst för dom. Det gör ont!! Hoppas han komme tillbaka iaf , håll tummarna..

Idag var vi och kollade efter mosaik/kakel, hittade nog det vi ska men vi tar oss en tur nåndag igen annars slår vi till på det vi hittade :-). Skitsnyggt!! 


 

Ungefär så ser den ut men inte riktigt lika "smalt"..

Strax ska jag börja med middagen, är så hungrig, det blir hemmagjort mos och snitzel, yummie yummie, det vart lite av ett beroende efter jag åt det i österrike när vi var där på skidsemester 2008.. I LIKE!

Som jag även skrev igår så hoppades jag ju på jobb denna vecka, imorgon blir det iaf det, känns så bra, dom ringde från två olika avdelningar och ville ha in mig, men tog såklart den som ringde först så imorgon blir dt 7.30-13.45, helt okej tid :-), hoppas dock jag får jobba några timmar längre, till 16-17 nångång :-)..

Mår som bäst..

2011-01-30 - 16:45:16
när jag jobbar.. Helt sjukt, att man kan må så bra av att jobba, jag får sååå mkt energi av att jobba, okej inte på kvällarna men på dagarna. Jag jobbade 3 dagar förra veckan, hoppas minst på det denna vecka som kommer också, imorgon är det dock planeringsdag så då är jag ledig, vilket passar bra eftersom vi ska åka och titta på kakel till köket, längtar så tills allt är klart nu, vi har även hittat det perfekta bordet som vi ska köpa så fort den kommer in på lager igen, såå snyggt!



Visst var det riktigt nice ?..

Imorgon ska vi även titta lampa som vi ska ha över matbordet, inget vi ska köpa än men titta iaf, älskar det där finliret :-)..

Som ni förstår (eftersom jag inte bloggat på en vecka) har jag inte hunnit blogga, som vanligt. Jag vill men jag hinner inte.. Jag jobbade som sagt 3 dagar, resterande dagar var vi på IKEA, köpte lampor, lekte med barnen, fixade i köket i princip all vakentid, det har inte blivit mkt till sömn denna vecka men jag sov iaf 9 timmar inatt, dock med flera avbrott..

I fredags gjorde jag första måltiden på nya spisen, i ugnen och använde även micron, maten blev kalas men än är jag inte haj på nya elektroniken.. Ikväll blir det nog ris , kyckling och tzatziki, borde redan ha börjat med maten men vi åt så sent förut idag så ingen är speciellt hungig. Ska väl börja med den om nån timme..

Ja, inte mkt mer som hänt senaste veckan faktiskt.. Jag är bara trött trött trött idag , kanske är det veckan som vart som tagit de sista krafterna, det blir bättre när jag jobbar :-)..

Antibiotika..

2011-01-23 - 15:47:04

Idag sov vi rätt länge, till närmare 11, Micaela vaknade mitt i natten och var arg för något som hon drömt, Rasmus krånglade lite fram till 1 tiden men sen sov han gott resten av natten :-)..
Jag däremot har haft ont, så idag tog jag tag i att åka till närakuten, UVI på hög nivå liksom, satan vad ont det gör!! Det blev antibiotika på det, det tackar vi för så jag kan sitta igen!!

Johan & Johan (min lillebror) håller på i köket, just nu pratar dom déja vú och sånt crap men dom har hållit på i köket iaf ;-), strax dags att gå ut med piskan för att få fart på dom.. Jag ligger i soffan man det förtjänar jag, har ju vart helt slut flera veckor och frysit m.m det har säkert vart den här satans UVI som lurat kroppen så nu ska jag återhämta mig och bli frisk som en nötkärna..

Öh okej..

2011-01-22 - 17:00:44
Om ni undrar varför det aldrig kommer bilder längre (nya) och varför aldrig matinläggen (matlycka) från torsdag fredag kommer upp så är det för att efter vi rev hela köket och har katastrof där inne så hittar jag inte kamera-sladden, it sucks.. Inte ens mobilens sladd, uuuselt!! Dessutom har jag fått största finnen ever på kinden, but hey, jag lever ju :-P..

Satt hela dagen (typ) igår och sökte jobb, har gjort det några timmar idag också, nu håller jag tummarna tills dom är blåa så jag får ett jobb. Mitt löneanspråk (?) jäjä väljer dom att man ska fylla i det så vafan, 25 lappar vill jag ha innan skatt om det ska vara värt för mig att åka härifrån landet med bilen..

Johan och svärfar har hållt på i köket några timmar idag , jag är inte till så stor hjälp för tillfället, lite trist eftersom jag älskar att fixa.. En sida är i stort sätt klar, eller ja med stommar, lådor, bänskiva och sånt. Kakel och skåpsluckor ska dit också..

Micaela står och brer en knäckemacka till mig nu, jävla sötunge!!


Vyssan lull

2011-01-21 - 21:56:03

Vyssan lull

Vyssan lull, koka kittelen full.
Det kommer tre vandringsmän på vägen.
Den ena han är halt,
den andra han är blind,
och den tredje har trasiga kläder.

Vyssan lull, koka kittelen full,
på himmelen vandra tre stjärnor.
Den ene är så vit,
den andra är så röd,
den tredje är månen den gula.

Vyssan lull, koka kittelen full,
där blåser tre vindar på haven.
På Stora Ocean,
på Lilla Skagerack,
och långt upp i Bottniska viken.

Vyssan lull, koka kittelen full,
där segla tre skutor på vågen.
Den första är en bark,
den andra är en brigg,
den tredje har så trasiga segel.

Vyssan lull, koka kittelen full,
sjökistan har trenne figurer.
Den första är vår tro,
den andra är vårt hopp,
den tredje är kärleken den röda.

Vyssan lull, koka kittelen full,
tre äro tingen de goda.
Den förste är Gud Far,
den andre är hans Son,
den tredje är god Jungfru Maria.


Bästa vaggvisan, visserligen sjunger jag bara första versen om och om igen när Rasmus ska sova men är det någon vaggvisa han somnar av så är det den..

4 års kontroll

2011-01-20 - 19:06:28

Okej, mitt i deppen ska jag försöka ta mig energi och tid att skriva nytt, jag känner mig verkligen nere, många av er tänker säkert att det bara är jobb att det kommer flera men när det kommer till jobb där jag vet att jag är bland dom bästa som söker så gör det ont, jag känner mig så otillräcklig, nedtryckt och ledsen.. Vi går knappt runt i ekonomin som det är nu, det är jobbigt, jag vill leva igen!! På riktigt.. Man ska ju egentligen baar vara positiv i bloggen och skriva vad man shoppar och att livet är en dans på rosor men fuck "dans på rosor", jag tänker iaf strax åka in till tälje, hyra en film och tröstäta semla.. Det förtjänar jag en sånhär dag!!

Nä åter till rubriken, idag var jag på 4 års kontroll med Emilio, det gick som väntat. Han har ju som energi så han kan inte sitta still och göra det dom ber om så det mesta blev gjort idag förutom synen eftersom han inte "orkade" sitta still. En remiss är skickad till logoped för att förbättra hans tal, han pratar förståligt men snubblar på vissa bokstäver så han ska få komma dit iaf, blev även en remiss skickad till barnläkaren för att starta en utredning för ADHD m.m, först blir det besök där sen ställs han i kö, det var inte jag som bad om utan hon BVC-sköterskan har träffat Emilio så många gånger och gick på både det och dagens kontroll, främst då dagens kontroll och tycker definitvt han ska utredas. Vet nii hur det känns? Så jävla bra, jag har velat detta sedan han var 1 (?), visste från den dagen han föddes att han var ett mycket speciellt men otroligt underbart barn!! Min Emilio, äntligen kan jag göra allt för dig som jag alltid velat..

Ledsen, arg, besviken..

2011-01-20 - 18:49:05
Jag är så ledsen, arg, besviken och irriterad, har bara fått massa nej på jobbansökningarna jag gjort på jobb jag kan och är som klipps och skuren för, whats up with that? Jag har bra gymnasieutbildning, jäävligt bra betyg, arbetslivserfarenhet, bil och körkort.. Vad fan är det som är fel på mig... Åh!

Upp&ner, in&ut, bak&fram

2011-01-18 - 08:33:02
Ja, som rubriken lyder, så känner jag mig idag.. Fyfan för att inte få ordentligt med sömn, igår somnade jag 19:30 av utmattning för senaste (nästan 2) veckorna utan sömn i princip, eller okej men ja 4-5 timmars sömn är inte okej!! Sen vaknade jag av att jag frös men var jättesvettig, sjuk? Men iaf 22:50 vaknade Rasmus och återigen vägrade att somna om, klockan 3 bestämde han sig för att somna om, jag somnade strax därefter och 7 ringde väckarklockan, jag är mer dödänlevande. Ursch!!

Nu är iaf elektrikerna här och fixar i köket, bra med mobilt bredband eftersom dom har släckt ner hela huset, dom lär ju hålla på här hela dagen mer eller mindre, köket ska fixas, vardagsrummet ska fixas och vårt sovrum ska fixas, tro mig det är MYCKET! Ser inte fram emot fakturan.. Haha..

Blir en tripp in till försäkringskassan sen också sen ska jag försöka få sova en stund under dagen, barnen är på dagis, bara jag, Johan och Ralle hemma...

Se ya!

Sömn vad är det?

2011-01-17 - 00:43:30
Nej nej, jag som trodde jag skulle sova j-vligt gott vid den här tiden men nejdå, när jag var påväg in till sängen vaknade Rasmus återigen (som varje natt i 1 1/2 vecka) och totalvägrade att somna om, snälla någon dööda mig ;-). Jag behöver sömn!.. Imorgon har jag iaf viktiga samtal att ringa och barnen ska till dagis för första gången sedan innan jul, härligt! Kanske hinner jag få lite kvalitetstid (pigg?!) med Rasmus dessutom..

Borde egentligen hämta hit kameran och blogga med bilder men jag är verkligen för trött för det så det får vänta till jag är piggare.. Jag LOVAR att matlycka-inläggen kommer.

 

Trött

2011-01-16 - 19:46:07
Idag är jag riktigt trött alltså, helt slut faktiskt.. Har hållt på med köket hela dagen, nu blir det soffläge en stund sen ska barnen i säng och så även jag. Det blir ingen lång uppdatering idag för då babblar jag bara på om massa onödigt.. Vi har iaf kommit ännu en bra bit på vägen idag i köket, vi testade att slänga upp alla stommar m.m idag för att test bänkskivorna, det blir nog riktigt snyggt när det är klart!. Till middag blev det färdigköpta köttbullar, stuvade makaroner och lingonsylt för min del. Mums!! Innan jag sover ska jag ta mig en kopp jordgubbs thé och försöka slappna av..

H&M

2011-01-15 - 20:16:33

Åh alltså jag hittade så sjukt mycket fint på HM´s hemsida.. Det jag vill ha går på 2500:- , kan det inte dyka upp oväntad inkomst tro? Så himla mycket fint som jag skulle trivas i nu när jag gått upp endel.. Från strl XS (2007) - M (2011), inte NICE men helt okej.. Vill dock gå ner till strl S igen.. Det hade varit det optimala, det vill säga att jag måste träna mage och lår lite och gå ner några kg sen är jag fit for fight. Det ska jag ha gjort innan sommaren kommer, så NÄR jag beställer kläderna jag vill ha ska jag beställa allt i S ;-), så att jag måste ner.. Haha..

  

Några av favoriterna..

Lika som bär?

2011-01-15 - 20:01:34

Har inte hunnit mer idag.. MEN ville lägga ut detta, Emilio 2007 och Rasmus 2010




Visst är dom lika ?

Blogger

2011-01-15 - 14:52:52
Ja, ännu en gång har jag prioriterat annorlunda, alltså inte bloggen. Det har handlat om att vi håller på med köket fortfarande - alltså ingen tid, plus att Rasmus har fått min envishet och vägrar sova på kvällarna, han sover en timme sen är han vak till mellan 1-3 på natten, eller egentligen verkar det inte handla om vilja, det verkar handla om att han inte kan sova, hopplöst. Ont? Växtvärk? Mardrömmar? Sjuk? Tillväxtperiod? Jag vet faktiskt inte men jobbigt är det eftersom jag kan ringas in på jobbet vilken morgon som helst, jag har alltså sovit mellan 5-7 timmar per natt som mest!! Jag är trött därför prioriterar jag också annorlunda..
Har tänkt att jag ska blogga om dom två sista dagarna av matlycka också men det får bli om en stund?

Idag har Johan rivit upp resten av golvet i köket så jag har varken spis eller ugn så idag blir det pizza till middag, gott men ändå inte.. Ville ha potatisgratäng med kött och sallad med fetaost, yummie!!

Jag har skruvat ihop nästan alla skåpstommar till köket själv likaså de flesta lådor, det känns perfekt, första gången jag använt skruvdragare, nu känns det som jag inte gjort annat det senaste veckan, 17 lådor, 11 skåp.. Proffs? Javisst!!.. I´m the woman with the power, haha!! Åhh vad jag är sugen på att shoppa, det var länge sedan men vad gör man liksom. Bara ta tjuren vid hornen och betala räkningar och material till köket istället , :-(..

4 år sedan..

2011-01-13 - 02:08:37

För 4 år och några timmar sedan kom min äldsta prins, Emilio! 4 år har det gått, han utvecklas för varje dag som går, han en vilja av stål och charmar alla i sin väg :-).. Grattis min stora prins.. 12 Januari 2007 var ett datum jag aldrig glömmer, glädje, skräck, smärta, osäkerhet, tankar men bäst av allt, kärlek som aldrig går att ta ifrån oss..




                                                                                                     






Någon måste stanna tiden, jag vill stanna nu :-)


Matlycka - Dag 3

2011-01-12 - 21:21:03

Den här maträtten såg jag verkligen fram emot eftersom jag tycker kyckling är otroligt gott och dessutom var det kokta morötter till som jag i vanliga fall inte äter. Dagens mat var alltså "Kyckling i senaps- och dragonsås"..



   



Och min längtar efter denna maträtt var bekräftad, supergott!! Jag skulle kunna äta det igen ;-), nä men det var verkligen supergott och morötter åt jag massa av, nästa gång jag gör denna rätt blir det nog som söndags eller fredagsmat :-). Kanon!! Även idag åt Emilio.. Goooood mat!

Blond Vs Brunett

2011-01-11 - 23:17:31

Ja, som jag skrev för några dagar sedan var jag påväg att bli blond, många gillar att jag blivit blond, många tycker jag är finare mörk, men vad tycker DU?

   

 
Okej, bilden när jag är brunett är från i sommras då var jag en aning brunare ;-)

Matlycka - Dag 2

2011-01-11 - 20:08:06

Som jag skrev i tidigare inlägget ändrade jag om lite i menyn så idag fick det bli Måndagens mat, vilket bestod av "Kräftgratinerad fisk med potatis och broccoli"..



 




Dagens mat tog lite längre tid än gårdagens men det berodde mest på koktiden på potatisen annars var även denna maträtt lättlagad , nyttig var den också. Jag som älskar fisk såg verkligen fram emot dagens middag men eftersom resten av familjen ogillar fisk var jag lite osäker på hur det skulle gå MEN till min förvåning åt Johan två portioner eller om det var tre och båda barnen uppskattade maten speciellt Emilio som älskade fisken och broccolin.
Tummen upp för denna fiskrätt!!

Matlycka - Dag 1

2011-01-11 - 19:59:30

Igår började jag som sagt med maten från matlycka men veckan började med torsk och med tanke på att vi åt torsk i Söndags valde jag att byta måndagens mat till tisdagen och tvärtom.

Så Måndagens middag bestod av "Asiatiska Burgare med nudlar och sweet chilisås" ..

Det lät riktigt spännande eftersom jag älskar Asiatisk mat.



 
     





Maten var lättlagad, kändes nyttig och fräsch och gick hem hos ALLA (!). Det är sällan en maträtt här hemma faktiskt går hem hos Emilio också men hör och häpna, han åt två burgare och en portion nudlar..




Matlycka - Leverans

2011-01-11 - 19:49:13

Som en del av er vet vann jag som jag tidigare nämn en tävling, som pris fick jag 5 dagars mat från Matlycka för 4 personer. Leveransen kom i Söndags, det verkade vara kanonmat! Nyttig också!

Klicka för att förstora bilderna

   




Blogg = inte prioriterat

2011-01-11 - 19:42:51

Ja, som rubriken lyder, jag älskar att blogga men senaste dagarna har den inte vart prioriterad, för i fredags fick vi barnvakt till dom två stora barnen, Micaela fick vara hos min Faster till lördagen och Emilio var hos gudmor Mia till söndagen, det uppskattades av både oss och honom eftersom vi fick vår leverans av köket i Fredags.. Sedan i fredags har vi slitit, och då menar jag verkligen slitit i köket, rivit väggar, rivit skåp, rensar / sorterat, byggt ihop skåpstommar, lagt golv m.m, det är hur mycket som helst kvar och vi är absolut inte klara på långa vägar men det händer saker varje dag. På tisdag nästa vecka kommer elektrikern och efter han har gjort sitt kommer det hända massa, det är mycket som hänger på elen just nu. Och imorgon kommer bänkskivorna, diskhon och spisen!

Jag hoppas vi är klara med en hel del till nästa helg men kaklet m.m kommer inte vara klart än på någon månad eller så, det är såå mycket att göra när man bygger om kök. Mycket mer än vad man tror först..

Phu..

2011-01-06 - 21:12:57
Jag vet inte vad som händer, men jag är helt slut 24/7 ungefär, typ helt död. Idag har jag visserligen gjort en hel del men det är inte av ork utan att jag vill och måste, har städat huset, lagat lövbiffröra, lekt med barn, städat igen efter vissa incidenter, kollat tv med barnen ja allt det vardagliga.. Imorgon kommer köket också, det ser jag fram emot, inte för att vi kan montera upp det än men det är skönt att det kommer :-)..

Har egentligen inget att skriva idag så jag väntar till senare eller till imrgon, ska försöka på min minsta ligist att sova nu. Puss

En ful vana..

2011-01-05 - 22:49:26
Jag har jobbig och tråkig vana, det är att om jag är irriterad, arg eller besviken på något eller någon så går jag och stör mig på det och tänker på det hela tiden, försöker att låta bli men så fort jag får en stund över gör jag det igen. Det gör att jag ibland kan bli mer arg, besviken, ledsen eller ledsen på saker än jag behövt bli .. Typ som nu mitt hår, jag går och i princip självplågar mig själv genom att titta mig i spegeln varje gång jag går förbi hallen, sovrummet eller badrummet, det gör att jag blir mer och mer irriterad, ledsen och arg att jag inte fått det som jag velat. Likaså en som påstår sig vara en nära vän till mig som prioriterar allt, fest, sport, fest igen, shoppa, dricka etc istället för att umgås med mig och barnen, nära vän va?! Ja men det jag vill komma fram till är att denna fula vana gör mig knäpp!

Här är färgen jag strävar efter

2011-01-05 - 20:55:51
Idag använde jag silver shampoot för första gången, mitt hår är verkligen SUPER slitet efter 2 blekningar nu men
jag vill ha platinablont, det vill säga såhär..


 


Men mitt hår ser ut ungefär såhär och är som svinto..



så kom igen alla, hur tusan ska jag göra :-( ?

Sanning 24 av 30

2011-01-05 - 20:42:36

Utmaning: Det här får mig att gråta

Förut var jag en person som grät ofta och mycket, lite för ofta och lite för mycket, vet inte varför egentligen för ibland kunde det handla om så konstiga saker, om jag inte hade en ingrediens hemma som jag ville ha osv, men senaste åren så gråter jag inte speciellt ofta, någon gång ibland, jag tror senaste gången var för någon vecka sedan.

Ja, vad brukar man gråta om/för?

Om jag inte lyckas med vissa saker, såsom att gå ner i vikt, skaffa ett bra jobb, inte ta hand om barnen utan att bli helt slut (ibland), alltså de gånger jag känner mig värdelös gråter jag.. Även om Johan och jag har bråkat en kväll och han sen somnat så jag kan ligga och snyfta för mig själv och känna mig övergiven.. Annars gråter jag inte så mycket längre. Jo givetvis om någon jag älskar går bort men det är väl självklart (?)..




Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

Gå ner i vikt..

2011-01-05 - 16:59:14
Jag har så många gånger försökt banta men det fungerar helt int för mig, inte heller att gå ut och gå promenader eftersom jag tycker det är så tråkigt så nästa inköp blir ett löpband, det får dock vänta tills köket är klart och all stress i hemmet lagt sig men tills dess gör jag som så att jag går när jag ska , lite promenader när andan faller in

 och när jag ska göra något där jag kan gå istället för att ta bilen etc. Sitter även och letar efter goda GI-recept, jag kommer inte köra någon stenhård diet för inte heller det fungerar på mig eftersom jag har så dålig självdiciplin som jag dock försöker jobba upp, sitter och kollar på tasteline efter smarriga recept :-), ska även sluta återigen med läsk under vardagar, blev ju en hel del under jul & nyår.. På måndag är vi även tillbaka i vardagen och då blir det inte oregelbundna måltider som det lätt blir under ledigheter.





Har DU något bra förslag på ett bra och gott GI-recept?

Resultat - bild

2011-01-04 - 21:08:33
Är inte klar med håret än, inväntar mitt silver shampoo från Matrix men igår såg håret ut såhär, idag är det lite mindre gult men fortfarande gult så att jag avskyr det.. hehe

Vad tycker DU?

Sanning 23 av 30

2011-01-04 - 16:44:17

Utmaning: Det här får mig att må bättre..

Givetvis kommer jag skriva mina barn här, utan dom skulle jag inte vara den personen jag är idag, dom gör mig lycklig till tusen.
Dom vet hur dom ska trycka på rätt knappar för att komma åt mina djupaste känslor, ilska, kärlek, glädje etc. Dom är helt
perfekta!!

Men det finns även andra saker som får mig att må bra, exempelvis riktiga vänner, sådana som finns kvar även om man blir mamma,
är ledsen, är glad, är gravid, flyttar m.m, tyvärr finns det alldeles för få sådana vänner i min närvaro men dom få som finns
är guld värda, all kärlek till dom <3..

Sedan finns det så mycket mer som får mig att må bra men om jag skulle skriva allt här skulle jag få sitta hela kvällen :-). Det
är väl tur det, att det finns så mycket som får en glad.

Något som får mig att må riktigt bra är spontana komplimanger, men vem gillar inte det :-).





Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

Blondie

2011-01-04 - 02:08:55
Jag har ni ikväll blekt hela håret, det blev som väntat toppen i hårbotten men gult/oranget i resten av håret så imorgon är vi på't igen.. Silvershampoot ska även användas flitigt! Jag har aldrig vart kanon-blod tidigare så detta blir spännande, bimbo eller fint, det får framtiden utvisa.. Ska lägga upp en bild när resultatet är klart.. Då får ni komma med åsikter vad ni tycker

Sanning 22 av 30

2011-01-03 - 00:35:04
Utmaning: Det här upprör mig

Människor som skadar andra framförallt dom som skadar barn, slår, mördar, våldtar, trycker ner med mera. Eller egentligen är det som gör mig riktigt arg det svenska rättssystemet, jag förstår inte, hur kan en barnamördare få lägre straff än en eko-brottsling exempelvis, jo för att en barnamördare tar livet av någon av oss vanliga medan eko-brottslingen tar av staten, staten som redan har flera miljoner kronor (miljarder?) men två föräldrar, far- och morföräldrar syskon etc aldrig kommer få tillbaka barnet som ifråga har blivit bragd om livet. Var är vi påväg?

Det upprör mig!

Nu menar jag givetvis inte att brottslingarna i sig inte upprör mig för det gör dom givetvis, hat är ett starkt ord men att ge sig på barn är lågt, riktigt lågt, då kommer det gömda hatet fram!

Bild från arbogamordet:



Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

Sanning 21 av 30

2011-01-02 - 02:15:03

Utmaning: Ett annat ögonblick

Åh jag som lovade mig själv att inte skriva om någon förlossning men en förlossning måste vara det bästa som finns, hur ont det än må göra så är det inget mot vad man får tillbaka i kärlek (och bråk, hehe). En förlossning kan beskrivas med några få ord, underbar, smärta, kärlek, ilska, längtan.. Helt underbart, jag skulle kunna föda barn hur ofta som helst (som att jag inte redan gör det), för jag älskar känslan, den slår all smärta.

Emilios förlossning va ju den första jag genomförde, blev igångsatt, som jag längtat efter 4 månader av extrem smärta, nu var det "bara" att föda honom som var kvar, jag visste att det var en Emilio, det hade jag bestämt redan, en underbar med väldigt busig och envis Emilio visste jag skulle komma ut, all smärta han orsakat mig redan i magen så visste jag att det barnet skulle storma mina känslor.. Härliga, busiga, söta, vackra, bråkiga, underbara EMILIO!.

Först när jag blev igånsatt var min mamma där eftersom läkaren sa att det skulle ta tid eftersom jag inte var mogen alls och det var mitt första barn (om jag bara vetat hur lång den skulle blivit), satts igång den 11 Januari 2007 runt 10-tiden på morgonen. Det rullade på, inga värkar direkt, ringde Johan vid 13-14 tiden och sa att han kunde åka hem och duscha och göra sig redo att komma eftersom jag fått värkar, han kom vid 16-17 tiden, mamma åkte, ingen bebis än men värkarna var starka.. Det fortsatte med hemska värkar
under hela kvällen, jag åt, grät, gnällde och längtade. Vid 11 fick jag sömntabletter och morfinspruta för att få sova, Jag och Johan fick en varsin säng, han sov, jag sov en liten stund men vaknade av att jag var kissnödig, sen kunde jag inte somna om. På morgonen fich jag värkstimulerande dropp, fungerade som det skulle, hade så satans ont hela dagen, Johan matade mig mellan inandningen  av lustgasen, haha.. Fich sedan EDA som inte hjälpte fast dom sa att det hjälpte, my ass!! Vid 21-tiden på kvällen började krystvärkarna och jag trodde jag skulle dö.. 23.07 är han född... Min STORA prins..


   


Vill du också anta utmaningen? Lämna bara en kommentar, och kika i kategorin "Sanningen om mig" för att se hela listan med sanningar.

Sömn?

2011-01-02 - 01:51:35
Jag börjar känna mig lite bakåfram, utåin och hit och dit med denna dygnsrytm, jag har annars en väldigt bra dygnsrytm, ca 7-22 på vardagar och 9-00 helger, nu senaste veckan har det blivit 11-03 ungefär, illa! Men Rasmus har kommit in i en period där han somnar som vanligt men sen vaknar han efter 2-3 timmar och är vaken ytterligare några timmar.. Kanske mycket drömmar?! Minns att Micaela som alltid sov 13 timmar per natt sov väldigt dåligt från ca 8 månaders ålder till ca 11 månader, kanske är det någon icke-sömn period just då? Rasmus är ju ändå snart 10 månader..

Just nu har vi burit ut hans spjälsäng till vardagsrummet där han står och ropar och skrattar och leker omvartannat, så har han hållt på sedan 00:30 ungefär, sötunge!!

Har egentligen inte så mycket mer att skriva, vet inte vad jag ska skriva om, alla våra dagar ser ungefär likadana ut :-)

Nyårsafton i bilder

2011-01-01 - 21:47:12


Smörgåstårtan jag gjorde.. Vägde säkert 5 kg eller mer..Gott som tusan..





Efterrätten jag jorde blev cheescake-kladdkaka med bär, ananas, passionsfrukt och grädde..











När klockan var 23 så åkte vi hemåt för att checka hundar.. Då såg det ut såhär..







Välkommen 2011

2011-01-01 - 15:41:43

2011

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Vilken jättesvår fråga, något måste jag ju gjort men kan inte komma på något just nu..

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Har aldrig några, egentligen borde jag ha men jag VET att jag aldrig kan hålla dom..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, flera stycken, bland annat Erica och Anny :-).. Två döttrar..

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej!

5. Vilka länder besökte du? 
Sverige ;-).. haha 

6. Är det något du kommer att sakna från år 2010 som du vill ha år 2011?
Mammaledighet..

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
11 Mars, då min lilla Rasmus föddes!

 8. Vad var din största framgång 2011?
Att vara trebarnsmamma (?) 

9. Största misstaget?
Finns endel men man ska inte ångra något, se dom istället som lärdomar..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Ja, typ förkylningar och foglossning.. 

 11. Bästa köpet? 
Köket får jag nog säga ;-).

 12. Vad spenderade du mest pengar på? 
Huset och barnen, dom har nog kostat lika mycket :-)..

 13. Har någonting gjort dig riktigt glad? 
Ja, en hel del, speciellt barnen!

 14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Oj, jag vet inte. Finns säkert någon.. Bad Romance är en i alla fall för den föddes Rasmus till :-).

 15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare skulle jag gissa på..

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Fokuserat på allt bra istället för onödigheter..

17. Vad önskar du att du gjort mindre? 
Fokuserat på onödigheter..

 18. Hur tillbringade du julen?
Delvis hos barnens farmor och farfar och delvis hemma..

19. Blev du kär under 2011? 
Nej!

 20. Hur många one night stands?
Haha ..

21. Favoritprogram på TV?
Desperate Housewifes

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej. Hata är ett starkt ord

23. Bästa boken du läste i år?
Minns inte alls namnet..

24. Största musikaliska upptäckten?
-

25. Något du önskade dig och fick? 
En stadsjeep, en snygg jacka, en minsting prins och ett kök (som inte har kommit än dock)..

 26. Något du önskade dig men inte fick?
Bröstförstoring 

27. Årets bästa film?
Fanns många..

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Firade hemma och även med en liten fest med närmaste vänner hos Becca..

 29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det finns det alltid, men man ska fokusera på det som gjort året bra istället..

30. Vad fick dig att må bra?
Barnen bland annat..

31. Vem saknade du?
Farmor och min mamma & två äldre småsyskon..

32. De bästa nya människorna du träffade?
Några stycken, men speciellt Anny som har blivit en nära vän!


RSS 2.0