Dagens middag

2011-10-16 - 19:56:25

Det blev en helt okej middag, jag gillar ju dock när det är lite mer ingredienser i men är tvungen att avstå detta nu medan vi återigen försöker få Emilio att äta samma mat som oss, om det går bra? Inte direkt men vi fortsätter kämpa..

Dagens middag blev, ris & quinoa med kyckling i tomat & basilika creme fraishe.. Dom två äldsta barnen och Johan fick dock pasta till!
Rasmus åt T R E portioner idag med, goooos!!

Dagens middag

2011-10-16 - 12:31:46

Detta åt vi häromdagen, det får bli såhär med inläggen tyvärr :(..

Det blev min favoritmat när jag var barn.. Makarongryta, i annan tappning men lika gott för det.. Denna gång innehöll det makaroner, lök, vitlök, kabanoss, bacon, champinjoner.. Muuuums!!

Dagens middag

2011-10-16 - 12:27:32

Häromdagen åt vi detta, mums!!

Hemmagjorda köttbullar, potatis, kantarellsås, gelé och grönsaker.. Skulle göra ättiksgurka men glömde av det :/..

Julklappar

2011-10-16 - 12:20:19

Julklappar är alltid lika svårt, har inte dagens barn redan alldeles för mkt saker?

Jag har ändå köpt en hel del julklappar redan, det gäller att ligga bra till i planeringen (som jag annars är urusel på), nu har jag köpt mest pedagogiska saker såsom pussel och ritar-saker sedan kläder.. Dom önskar ju sig andra grejer så det är dags att ta tag i det.. Jag har skrivit önskelistor på alla 3 (på tok för långa) som jag ska försöka följa.. Det jag har svårt med är julklappar till Rasmus, han är en liten filosof och pillar gärna med de andra barnens saker så där blir det svårt, förslag?

Tv med dvd är en av sakerna som står på Mickis lista, får se lite hur ekonomin ser ut, om hon kan få det i julklapp, det skulle vara en prefekt sak i hennes rum så hon kan börja kolla sina filmer i lugn o ro innan läggdags.

Hinner inte..

2011-10-15 - 21:28:00

Har inte hunnit starta datorn på flera dagar och hinner inte nu heller, så bloggen får se ut som den gör..

I fredags var jag först hos en läkare angående min hälsa, direkt efter var det dags för återgivningssamtalet efter utredningen på BUP, utredningen har gett en diagnos ADHD, egentligen visste jag ju det men nu kan vi få den hjälp vi behöver! Efter det var det dags att hämta barn sedan åka till BVC för 18 månaders kontroll och vaccination för Rasmus, hick som väntat kanon!!

Idag har vi städat, rensat kläder, bytt till vinterdäck m.m.. Nu vill jag bara vara :)

Imorgon

2011-10-11 - 22:13:34

Imorgon ska jag fixa i min blogg eftersom blogg.se appen suger just nu.. Bilder laddas upp flera gånger om och det går inte att ångra bild i inläggen man skickat, råkade ju lägga upp gammal mat-bild :/.. Ni får ha överseende med de felaktiga inläggen såsom stavning, dubblett-bilder, felaktiga bilder etc.. Nu ska jag sova.. Godnatt!!

"Dagens middag"

2011-10-11 - 11:11:24

Har självklart fotot de middagar jag hunnit äta när de inte vart möten m.m..

Här kommer en dags middag..

Inlägget nedan

2011-10-11 - 11:08:29

Okej, jag har försökt skickat inlägget nedan sedan i söndags så ha överseende med att det inte stämmer i texten (med dagar m.m).. Jäkla skit-app

Fullt upp

2011-10-11 - 11:06:25

Nämen hej!! Veckan har verkligen varit F U L L T upp, herregud.. Fast jag måste erkänna att det var rätt kul!

Allt gick över förväntan bra, apt som föräldramöten, jag är förvånad över min o-blyga insats på jobbet under föräldramötet..

Tyvärr började torsdagen illa, Emilio gick svårt att andas, vårdguiden skickade ambulans efter att ha lyssnat på andningen, dom kom, alla luftvägar var bra, det visade sig på vårdcentralen att det var halsfluss, halsmandlarna gick ihop det var därför han inte gick ordentligt med luft.. Micaela och Rasmus blev även magsjuka, igen.. Jag fattar inte!! Så fredagen blev vab, nu är Rasmus sjuk igen och jag blir hemma imorgon igen, suck!! Stackars barn..

Helgen har bestått av städande, sorterande, fix, ved m.m, skönt att ha det gjort :)

Lägger även upp bild på hur emilios halsmandlar såg ut 2 dagar med antibiotika, mkt bättre!!

Underbara bråkiga barn!!

2011-10-05 - 13:23:23

Oh, jag är helt jäkla slut, ögonen svider för jag är så trött och samtidigt ledsen.. Gick upp bra tid imorse, alla barnen vaknar, ALLA är på uselt humör, yey precis vad jag önskade.. Eftersom Emilio har haft konstanta utbrott från några månaders ålder har detta även smittat till hans syskon som är födda i vår familj och fått uppleva detta dagligen, det är klart dom beter sig i princip på samma sätt och jag är så slut, ledsen, känner skuld, ångest, panik, maktlöshet, varför har mina fina barn blivit såhär, vad har jag gjort för fel, jag är inte världens bästa mamma men såhär?!

Jag älskar verkligen mina barn och gör A L L T för dom men hur länge orkar jag? Jag bad om hjälp för Emilios överaktivitet, utbrott m.m redan vid 10 månaders ålder, när han var 1,5 år var jag krossad, nu gör dom en utredning på honom, men sen då? Vad gör jag med hans syskons inarbetade beteende?

Ha en fin dag gott folk!!

Home sweet home

2011-10-04 - 22:54:40

Åh.... Äntligen ligger jag i sängen, det "tjuter" sådär i öronen som det brukar efter en dag med mycket ljud, phu.. Är helt slut, ögonlocken hänger över ögonen och det känns som jag ska somna här och nu, men vill få iväg detta först även om de inte är ett dugg intressant ;)..

Aptn gick bra, som väntat! Jag hann bara hem så somnade johan, så jag väntar med spänning vad som togs upp på föräldramötet och även hur det gick när BUP var och besökte Emilio några timmar i förskolan inför utredningens slut.. Har 1 möte kvar på BUP (tror jag) sedan är det dags för återgivningssamtal vad dom kommit fram till om det finns en diagnos eller inte, vad vi kan göra åt hans utbrott etc..

Nä nu slocknar jag..

Godnatt

Apt

2011-10-04 - 17:03:14

Sitter fortfarande på jobbet och ska göra det 3 timmar till, har som sagt apt.. Har precis dragit i mig en portion mat och en satsumas , mums.. Blev snabbmat från frysen på Willys, Thai-mat, jättegott!

Ska strax klämma i mig en till satsumas, måste bli helt frisk snart, bihålerna gör ont, så som halsen och hostan finns där, känner inte heller några lukter i princip, bara riktigt starka..

Jättetråkigt men kommer knappt ha någon tid över till bloggen denna vecka, apt, föräldramöte * 2 (fick hoppa över det tredje som krockade med aptn idag).. Sen allt vanligt utöver det.

Dags att fixa i ordning här..

Puss

Dagens middag

2011-10-03 - 21:58:34

Rasmus favorit..

Kabanoss i tomat/grädde sås serverat med ris & quinoa och grönsaker..

Arbetsdag

2011-10-03 - 21:55:36

Idag har det vart en vanlig arbetsdag , enda dagen i veckan jag inte slutar 16.30.. Efter jobbet, hämta 3 barn varav 1 bråkade och två "diskuterade".. Hem, göra mat till 3 gapande barn som var vrålhungriga.. Maten serverades, bara 2 ville äta, det är kul att laga mat här hemma, eller inte.. Det är alltid minst 1 som vägrar äta..

Efter det drog jag och Emilio iväg för att köpa falska onepiece till honom och Micaela eftersom dom tjatat, fanns det några? Nej! Men en mössa till Rasmus blev de iaf eftersom han kastade (?) bort sin nova star mössa på dagis idag..
Kom hem, huset upp och ner..

Nu vägrar alla barnen sova!

Jag tror jag säger upp mig!! Det här har inte vart en bra dag!!

Imorgon har jag apt på jobbet så jag är inte hemma fören jag kört barnvakten sara hem (tack!) runt 20.30-21.. Jag kommer vara död!!

Och förresten Bella, jag tar gärna receptet på lasagnen .. :)

Bubbelbad

2011-10-02 - 19:30:19

Dom 2 äldsta barnen och johan sitter i bubblet, jag och Rasmus kollar tv.. Jag har inte mått något vidare idag så det blir tyvärr inte så mkt mer bloggande idag, huvudvärk är inte att leka med.. Hann iaf iväg en snabbis idag och köpa mer fix till köket eftersom de jag köpte igår inte räckte, typiskt! Men då passade jag även på att köpa två mössor åt dom två äldsta huliganerna, ångrar att jag inte köpte en åt den lilla också, de får bli någon annan dag :)

Huvudvärk

2011-10-02 - 15:54:40

Huvudvärk och trött!

Jag återkommer :)

Godnatt

2011-10-01 - 22:58:37

Det skulle vara kul om ni lämnar några spår så jag vet vilka som läser min blogg nu när jag är igång igen :).. Har iofs inte "kommit in" i bloggvärlden än men de kommer! :)

Godnatt!

Familjemys

2011-10-01 - 21:31:17

Johan och jag har burit fram 2 madrasser och bäddat mysigt framför tvn så hela familjen kan sova här inatt, just nu har vi lite sent lördagsmys med choklad och läsk.. Strax kommer barnen somna, trötta är dom. Då blir det kvällsmål för mig, välkommen tillbaka magkatarr så jag äter ungefär var tredje timme eller oftare för att inte få panik-ont.. Vi ligger och kollar på något djurprogram med isbjörnar, jag kan inte påstå att jag är jätteintresserad så jag tänkte att jag passar på att blogga.. Barnens ögoninflammation är nästintill borta, nya medicinen gjorde underverk.. 5 dagar med den andra salvan hände inte ett shit men med nya, 2 dagar och borta.. Men man skulle fortsätta 2 dagar efter att symptomen försvann så vi fortsätter :)..

Idag är det precis 1 månad till min födelsedag, det betyder mys, tårta, extra kärlek, kanske en liten present och 1 år närmare 30.. Jag tycker åldern 25 år passade mig perfekt!

Svammel svammel, typiskt mig!!

Ha en mysig kväll gott folk!!

Dagens middag

2011-10-01 - 17:34:32

Dagens middag blev som sagt korv stroganoff, enkelt men gott vid enstaka tillfällen, sist vi åt det var säkert i våras :)..

Till det serverade jag pasta, majs och gurka.. Populärt!


Lördag..

2011-10-01 - 16:29:14

Ingen sovmorgon idag inte, som vanligt :)..
Efter frukosten blev det soffmys sen la jag Rasmus för lite vila.. När Han somnat passade jag och Emilio på att åka och handla för att komplettera i kyl/frys/medicinskåp etc.. Bara det tog ungefär 3 timmar, phu..

Johan och Rasmus är ute och klipper gräset, dom andra två kollar en film jag köpte och jag lagar mat :). Korv stroganoff blev vi sugna på, på en lördag ;)

RSS 2.0