Dagens middag
Rasmus favorit..
Kabanoss i tomat/grädde sås serverat med ris & quinoa och grönsaker..
Hej!
Här kommer receptet:
GI-lasagne med fullkornspasta eller zucchini.
4 personer
-1 gul lök, finhackad
-20 g rotselleri, grovt riven
-smör till stekning
-500g nötfärs
-2 msk tomatpure
-2 dl köttbuljong
-500g krossade tomater
-1 msk oregano
-1krm timjan
-2 vitlöksklyftor
-salt
-peppar
-smör till smörjning av form
-16 lasagneplattor(om du vill vara helt gi-strikt byt ut zucchini som du låter "vattna ur" av salt och hushållspapper)
-500g keso
-2 dl parmesanost,riven ( har själv använt vanlig gratängost)
-1dl grädde
-1dl ost,riven
*Fräs lök och rotselleri mjuka i smör.
Lägg i färs och fräs den gyllenbrun.
*Blanda färs,lök,selleri och tomatpure i en kastrull. Späd med buljongen och de krossade tomaterna.
*Krydda såsen med örtkryddor och pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 min. Smaka av med salt och peppar.
*Smör en ugnsäker form. Varva lasagneplattor,köttfärsås,keso och parmesan eller riven ost.
*Grädda på 200 grader i 45-50 min på nedersta falsen i ugnen.
Receptet ser väldigt jobbigt ut med alla ingredienser men det är busenkelt man hittar sitt sätt att göra den på=)