Ang barnuppfostran

2010-04-26 - 13:52:24
Jag har en liten fråga, Johan fick ju jobb nu igen och började idag och då kommer man åter till verkligheten med alla barn och djur själv och då kommer man åter till barnuppfostran som man märker har kommit helt på efterkälken när Johan har vart hemma 4 månader i sträck, hur gör ni för att få barnen att leka mer än bråka?Här bråkar dom antingen med mig eller varandra mest hela tiden och så när johan kommer hem så är jag helt slut och bryter ihop eller somnar (var så förut iaf) givetvis inte när barnen ser (om jag bryter ihop).. Detta leder ju även till småtjaffs mellan mig och Johan för att båda är helt slut, vad tusan har jaggjort för fel med barnen kan jag undra, varför bråkar dom så mkt? Jag tillrättarvisar mest hela tiden, skäller när jag sagt åt dom 100 gångerom en sak och dom fortfarande inte lyssnat, Emilio är HOPPLÖS vad gäller att lyssna det har han alltid vart, det spelar ingen roll vem som säger åt honom, jag skulle kunna skrika mig blå men det skulle ändå inte hjälpa, så istället pratar jag, hjälper det? nej inte det minsta.. Vad tusan gör man? Har tänkt på en adhd utredning i 2 års tid men Johan vägrar, Emilio har en förmåga att skrika mest hela tiden och har gjort det sedan han föddes, han lir tokig om allt han gör inte går som det sk, då kan han skrika i flera timmar om jag inte uppmuntrar med något annat och det kommer jag inte kunna göa hela hans liv.. Åh gud vad jag är frustrerad, i detta nu skriker Emilio återigen..

Ego!

2010-04-26 - 13:44:44
Tog en bild på mig själv idag som jag tycker blev helt okej..

Storhandling

2010-04-26 - 13:42:34
Fick en fråga ang hur vi gör med inköp av mat och jag ska vara ärlig att till förra månaden ungefär handlade vi flertalet gånger i veckan vilket gjorde att vi till slut int hde råd med ordentlig mat i slutet av månaden så då bestämde jag mig för att inöra storhandling och förra månaden gick skapligt och denna månaden ska gå ännu bättre, hittills har jag storhandlat en gång och det var i onsdags förra veckan och har inte handlat ngot mer efter det, det gick på med mat, shampoo, balsam, tandkräm, blöjor´och allt annat man handlar varje månad ca 4500kr och då var det ändå 9 blöjpket om jag inte minns helt fel oh även en present till Micaela och 3 klädesplagg till Emilio.. Så jag tycker det var en rimlig summa.. Sen kommer jag behöva tilläggs handla för ca 200kr i veckan MAX om det inte är något speciellt.. Så mat etc kommer ligga på ca 5500-6500kr i månaden om jag räknar med en stock snus & djurens mat.. Och det tycker jag är en rimlig summa på en familj med 3 blöjbarn, 2 barn som äter riktig mat, två vuxna som även ska ha lunch varje dag och 4 djur.. Vad handlar ni för varje månad?

Vilka veckor detta vart..

2010-04-21 - 11:55:10
Nu är jag och Rasmus i princip friska, gud va dessa veckor har vart påfrestande, har inte vart så sjuk på jag vet inte hur länge och Rasmus den stackaren är bara 1 1/2 månad och har redan haft en jäkla jobbig förkylning och ögoninflammation, håller fortfarande på med medicinen för ögonen eftersom dom inte är bra än. Nej fy, detta hoppas jag vi slipper uppleva igen på väldigt länge..

Dom två stora barnen ärpå dagis just nu och jag skulle egentligen åkt till City gross för att månads handla men det blev inte av såjag kanske tar det under kvällen när Johan kommit hem från jobb och barnen är hemma från dagis, vi får se. Har ingen ork egentligen men äta bör man annars dör man!.. Det ekar i kyl & frys i princip..

Ja som sagt har det inte hänt så mycket den senaste veckan mer än att vi försökt blivit friska.. Men har tagit lite kort under tiden så dom tänkte jag försöka få in i datorn under dagen för att kunna uppdatera er lite.. Barnen växer så otroligt snabbt, Emilio är redan 3 år, Micaela fyller 2 år om två veckor ca och Rasmus är 1 1/2 månad, var tar tiden vägen..!

Har iaf hunnit vårstäda huset, har väl några fönster kvar innan huset är städat från grund, men alla garderober, skåp etc är renskurade och sorterade, det är underbart att man får det gjort ibland.. Nu har barnen bara kläder som är lagom stora i deras lådor, har tagit bort allt som är på gränsen till smått och som är för smått..

Ja, i och med att Micaela strax fyller år kommer det stora problemet, vad tusan ska hon få i present?! Det är alltid lika svårt när barnen fyller år, man tycker att dom har allt och den lilla tjejen kräver inget utöver det hon redan har och ja leksaker, docka, kläder har hon. Det jag vet är att hon ska få några fina sommar skor iaf, för hon älskar skor sen ska hon även få något fint/flickigt påslakansett :-)... Hon blir liksom överlycklig av såna saker medan till hennes storebror har man alltid behövt veta exakt vad han vill ha för att inte bli ledsen / arg över det han får, så ni får jättegärna komma med förslag på saker till en 2-årig prinsessa :-).. Hur gör ni förresten när era barn fyller år, får dom andra syskonen också en liten sak så det inte blir avundsjuka eller ser ni till att förklara att dom faktiskt har en annan födelsedag och denna dagen är syskonets dag?
Emilio blev så ledsen när jag berättade att det faktiskt var Micaela som fyllde år denna gång och att det är hennes tur att få paket eftersom han hörde mitt och Johans samtal om presenter till henne och blev så ledsen att han inte skulle få några paket (spindelmannen jacka, spindelmannen mössa, spindelmannen skor, finns dessa saker ens?)..

Huddinge sjukhus & vårdcentralen..

2010-04-12 - 13:12:58
Igår kväll runt 20-tiden blev Rasmus allt sämre så jag ringde vårdguiden som sa att alla symtom han hade lät som tecken på RS-virus vilket kan leda till lunginflammation så jag tog bilen och åkte till huddinge sjukhus, kom hem vid 1 inatt igen, hans lungor lät bra och det kunde vara RS-viruset men sålänge det inte sitter i lungorna är det lungt.. Skönt.. Han är minst lika dålig idag.

Men imorse kl 8 ringe jag vårdcentralen för resterande familjen, Emilio & Micaela var friska som nötkärnor i princip trots lite röda öron och hals sa doktorn, Johan hade en vaxpropp (det är det som gjorde lika ont som öroninflammation) och jag var svullen i halsen men det var dock ett virus men jag hade en förhöjd sänka så det kunde vara att det var påväg att gå över till baktriell halsfluss så jag skulle höra av mig om jag inte blev bättre, fick dom veta orsaken om min extrema huvudvärk som suttit i flera veckor och även orsaken varför jag höll på att svimma härom dagen, det är att jag har hypotension vilket är lågt blodtryck när jag inte ligger ner, jag kunde få tabletter för detta men jag vill inte det då de inte finns uppgifter om det kan skada barnet man ammar, jag har altid haft lågt blodtryck men dessa veckor har vart hemska.. Skulle iaf ha regelbunden motion, äta mkt färska frukter & grönsaker, regelbunden kost osv.. Det skulle hjälpa mig lite.. Annars får jag börja med tabletterna om det blir värre tyckte läkaren.

Snart ska vi iväg om ombesikta hunden vi köpte för att försäkra den, det går nog bra.. Var och besiktade terror förra veckan ju och det gick galant..

Nä nu måste jag få min son att vilja bli ammad igen innan jag spricker :-)...

Mat!

2010-04-11 - 15:58:40
Kött & Pommes med beasås




Makaronigryta!



Lax & potatis med hollandeinsås (stavas?)



Fiskpinnar med ris och creme fraiche/vitlök/bostongurk sås



Korvstroganoff med pasta




Pasta/tomat soppa (recept av Fia) jättegod, dock dålig bild..



Kött & pommes ännu en dag (återigen jag som var sugen)



Nachotallrik



Ris & köttgryta




Sedan åt vi även potatis med hemmagjorda köttbullar + kantarellsås

Lövbiffwok med cashewnötter & nudlar..


Jag är lite senil med kameran..

Bildregn..

2010-04-11 - 15:46:52
Har nu tömt kameran så tänkte fylla på både veckans mat och några på oss :-).. Börjar med alla barnen iaf :-)..















Sjuk-söndag..

2010-04-11 - 12:19:10
Denna blogg börjar likna en sjuk-blogg eftersom vi uppenbarligen inte är annat än sjuka, just nu har rasmus troligtvis fått halsfluss + ögoninflammation, jag har bihåleinflammation, ögoninflammation och halsfluss, micaela har troligtvis öroninflammation, johan har öroninflammation och halsfluss och emilio är den enda som är frisk *peppar peppar*, dt är helt sjukt, har inte vart med om liknande!!

Men vi kör på som vanligt ändå, städning, matlagning, lek etc.. Fungerar rätt bra bara man hjälps åt, Johan är ute med Micaela och krattar, Emilio tittar film, Rasmus sover här bredvid och jag sitter här. Ska försöka göra en inhandlingslista till den 25e då jag ska storhandla, bra att vara ute  tid med listan så man kan fylla på vart efter och slipper glömma något..

Igår var vi trots sjukdomar och hämtade en ny familjemedlem, en till pitbull, jättesöt men otroligt envis, Jaffa heter hon och är 12 veckor..

Det kan inte vara sant!!

2010-04-09 - 14:44:26
Idag började dagen inge vidare, Rasmus har sån magknip, det värsta är att jag inte kan göra något åt att min lillprins har så ont, endast massera, ge droppar och mata regelbundet och inte äta sånt som gör att han får ont i magen.. Vilket inte hjälper speciellt mkt, har funderat på akupunktur men vet ju inte om det är kolik eller bara magknip.

Fick iaf frukost på sängen idag av johan, rostade mackor och the, gott gott.. Sedan gick jag upp, Micaela klagade på magknip och jag tänkte tyst för mig själv, magsjuka.. Hon bajsade normalt efter en liten stund och jag pustade ut men sen kom hon fram till mig igen, hulkade två gånger sen sprutade det bara ur munnen på henne, stackars lilla prinsessan!! Magsjuka, trodde det var kräksjukan men efter imorse har det inte hänt något mer men hon verkar inte helt okej än.. Så får vi se om vi andra får det.

Jag har fått ögoninflammation också, det är fan inte sant, denna vinter/vår hr vi drabbats av det mesta, magsjuka x 2, förkylning x 4, halsfluss, ögoninflammation x 2och öroninflammation.. Jag börjar fundera vad tusan jag gör för fel?! Är vi för renliga? Kanske ska man bada i smuts istället? Och strunta i att tvätta händerna hela tiden, det verkar ju som folk mår bättre av det..

Men jaja.. Nog om sjukdomar.. Killarna är ute och eldar lite, Ramsus sover en liten stund, Micaela leker med sin Bobby car och jag sitter här, ska strax åka och köpa en gurka här borta så jag kan börja med dagens middag som kommer bestå av Tacos / nachotallrik för min del! 

Idag skulle vi egentligen åkt och tittat på en hund, en renrasig amstaff med stamtavla men nu blir det inte så med tanke på Micaelas magsjuka, tråkigt.. Men vi åker i veckan istället.. Måste få mysa valp lite :-)..

Ska tömma kameran idag också om vi inte blir allt för dåliga under kvällen :-)..

Onsdag

2010-04-07 - 16:12:57
Hallå alla vänner..

Nu känner jag att jag har några minuter över till bloggen, det har vart mkt senaste veckan (som ni även kunde läsa i förra inlägget), jag har även vart sjuk, är inte helt frisk fortfarande, har mått urdåligt men idag känns äntligen halsen bättre.

Idag hade jg planerat att sova mig igenom dom timmarna barnen var på dagis förutom avbrott för att mata Rasmus eftersom ha brukar sova fram till 11-12 ungefär med endast avbrott för mat och blöjbyte, men min planering gick i spillor så min dag började med att Rasmus ännu en dag hade väldigt magknip sedan 7 imorse, han slutade skrika vid 13 tiden idag så ja mellan 7-13 har jag försökt sova medans jag ammat, bytt blöjor, dunkat rasmus rumpa etc, jag som tänkt bli frisk genom att sova.. Tycker såå synd om min lilllplutt som har så ont i magen hela tiden :-(..

I söndags var iaf min mamma här och sen kom även min bror och pappa så jag hade gjort lunch, det dock inte någon påsklunch då jag redan vr på G att bli riktigt dålig så jag gjorde hemmagjordaköttbullar, potatis och kantarellsås och en sallad, det uppskattades :-).. Och i lördags var vi på påklunch hos Johans föräldrar, gott! Men även där vart det lite annorlunda, det blev kycklingklubbor, köttfärslimpa och potatis :-).. Sen var det även sånt jag inte äter så som gravad lx, olika sillar och ägg och till efterrätt blev det haon/blåbär med vaniljglass och turkiskyoughurt..


Nu ska jag börja med midagen som består av korvstroganoff med pasta..

Långfredagen

2010-04-02 - 17:24:00
Idag är det långfredagen som säkert alla vet, påsk firas inte som en storhelg av mig, jag tycker jul, nyår och födelsedagar räcker gott och väl men imorgon ska vi iaf till Johans föräldrar på påskmiddag, dit kommer även Johans syster med familj, så det blir 5 barn under 5 år, alltid massa lek och bråk, precis som det ska vara :-)..

På söndag kommer även min mamma hit och ska träffa oss, vi ska ha en liten påsklunch hade vi tänkt som även min pappa & bror kanske kommer på om dom kunde den tiden och dagen.. Dom ville iaf komma hit för lite påskmat och söndagen såg mest lovande ut..

Killarna är ute och åker cross just n, som Emilio längtat i två dagar, ida var v hos min pappa ett tag hela familjen efter det har som sgat bara killarna vart ute medan jag och lillkillen och Micaela är inne och kollar lite tv, jag ska strax sätta igång med middagen, ännu en dag med sen middag men det funkar sålänge alla är lediga..

Nä detta inlägg blev alldeles för snurrigt känner jag, har inte ögonen och fingrarna sammankopplade med hjärnan idag, kanske beror det på dom senaste dagarnas bravader, alla barnen blev ju sjuk natten till tisdagen, ögoninflammation och genom förkylda, jag har gått på reserv sen dess för samtidigt som detta inträffade har Rasmus magknip ökat betydligt så han har skrikit många timmar per dygn, så ja, jag har gått i mjukiskläder i hmm sisådär 3 dagar och sett ut som en snurrig zombie.. Och igår trillade Emilio rakt bakåt rakt in i en sylvass sängkant och slog i bakhuvudet så vi spenderade en del av kvällen på Astrid Lindgrens barnakut, ingen höjdarvecka kan jag tillägga! Och så sent som idag så trillade Micaela i pappas stentrappa ute tre steg flög hon ner, men man ska inte gnälla det kunde vara värre (eller det tvivlar jag på)..

Glad påsk på er mina vänner!
RSS 2.0